Proteinový čokoládový mug cake

07.10.2023 | Výživa

Dopřejte si pochoutku plnou bílkovin bez pocitu viny. Ať už jste fitness nadšenci, kteří chtějí uspokojit svou chuť na sladké a zároveň splnit své výživové cíle, nebo prostě jen ve spěchu toužíte po chutném dezertu, určitě vám bude chutnat proteinový mug cake. Během několika minut si můžete připravit vláčný a bohatý čokoládový dort, který je nejen chutný, ale také nabitý bílkovinami. Jak si ho připravit doma?

Čokoládový mug cake

Ingredience na 2 porce

1/4 hrnku (30 g) proteinového prášku (s příchutí čokolády)

½ hrnku ovesné mouky

2 polévkové lžíce (15 g) kakaového prášku

1 polévková lžíce cukru krystal nebo náhražky cukru dle vlastního výběru

1/4 lžičky prášku do pečiva

špetka soli

1/4 hrnku (60 ml) mléka

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1 velké vejce

1 polévková lžíce rozpuštěného kokosového oleje

1 polévková lžíce vody

šlehačka, čokoládové lupínky, plátky jahod nebo kopeček oblíbené zmrzliny

Postup

1 Pro přípravu mug cake zvolte hrnek vhodný do mikrovlnné trouby nebo malou misku. V hrnku nebo misce smíchejte proteinový prášek, mouku, kakaový prášek, cukr krystal (nebo náhražku cukru), prášek do pečiva a špetku soli. Důkladně je promíchejte, abyste se ujistili, že ve směsi nejsou žádné hrudky.

2 K suchým přísadám přidejte mléko a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Do hrnku rozklepněte vejce a přidejte rostlinný olej. Vše smíchejte dohromady, dokud nevznikne hladké těsto. Nezapomeňte oškrábat stěny a dno, aby se do těsta dostaly všechny suché přísady.

3 Pokud se vám těsto zdá příliš husté, přidejte lžíci vody a znovu míchejte, dokud nedosáhnete konzistence dortového těsta. Hrníčkový dortík ohřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon po dobu 1,5 až 2,5 minuty, v závislosti na výkonu vaší mikrovlnné trouby. Začněte s 1,5 minuty a poté zkontrolujte střed dezertu párátkem. Pokud vyjde čisté nebo jen s několika vlhkými drobty, dezert je hotový. Pokud ne, nechte koláč v mikrovlnné troubě ještě 15–30 sekund.

4 Opatrně vyjměte koláč z mikrovlnné trouby. Před přidáním oblíbené polevy jej nechte chvíli vychladnout. Čokoládový proteinový hrníčkový dortík doplňte šlehačkou, čokoládovými lupínky, nakrájenými jahodami nebo kopečkem zmrzliny, pokud chcete.

Zdroj: www.erinliveswhole.com/chocolate-protein-mug-cake/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat