Palačinky s banánem a řeckým jogurtem

08.10.2023 | Výživa

Proteinové banánové palačinky jsou chutnou a výživnou snídaní, která vám pomůže dodat energii na celý den. Jsou vláčné a dokážou zahnat chutě na sladké. Přidat si na ně můžete cokoli, co vám chutná. Například tvaroh, řecký jogurt nebo trochu marmelády. Jak si je připravit doma?

Proteinové banánové palačinky jsou chutnou a výživnou snídaní, která vám pomůže dodat energii na celý den. Jsou vláčné a dokážou zahnat chutě na sladké. Přidat si na ně můžete cokoli, co vám chutná. Například tvaroh, řecký jogurt nebo trochu marmelády. Jak si je připravit doma?

Banánové palačinky

Ingredience na 4 porce

2 zralé banány

2 velká vejce

1/2 hrníčku ovesných vloček

1/4 hrníčku proteinového prášku (vanilkový nebo s oblíbenou příchutí)

1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky vanilkového extraktu (nepovinné)

špetka soli (nepovinné)

olej ve spreji nebo malé množství oleje na vaření

čerstvé lesní plody

řecký jogurt

javorový sirup

plátky mandlí nebo nasekané ořechy

Postup

1 Začněte tím, že do mixéru nebo kuchyňského robotu vložíte zralé banány, velká vejce, ovesné vločky, proteinový prášek, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli. Přísady mixujte, dokud nevznikne hladké palačinkové těsto. Ujistěte se, že jsou všechny přísady dobře zapracovány.

2 Velkou nepřilnavou pánev předehřejte na střední teplotu. V případě potřeby můžete povrch lehce potřít malým množstvím oleje nebo použít olej ve spreji.

3 Na rozpálenou pánev nalijte malé porce palačinkového těsta a použijte naběračku nebo odměrku pro kontrolu velikosti. Můžete udělat palačinky preferované velikosti, udržujte je však relativně malé, aby se snadněji obracely.

4 Palačinky smažte asi 2–3 minuty na každé straně, nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bubliny a okraje nezačnou tuhnout. Palačinky opatrně otočte špachtlí a opékejte je další 1–2 minuty na druhé straně, dokud nebudou zlatavě hnědé a propečené.

5 Jakmile jsou proteinové palačinky upečené podle vašich představ, přendejte je na talíř. Palačinky podávejte teplé a doplňte je oblíbenou polevou. Výbornou volbou jsou čerstvé lesní plody, kopeček řeckého jogurtu, javorový sirup a plátky mandlí nebo nasekané ořechy.

Možnosti jsou nekonečné

Nebojte se tyto palačinky přizpůsobit své chuti přidáním doplňků, jako je skořice, muškátový oříšek nebo čokoládové pecičky. Chutným způsobem doplníte bílkoviny a nebudete mít přes den už takové velké chutě na sladké.

Zdroj: www.healthyfitnessmeals.com/banana-protein-pancakes/, názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat