Dejte si pozor na nejkaloričtější letní potravinové nástrahy

Dát si takhle při vlahém letním večeru pořádně velký steak, k němu salát Coleslaw a všechno to zapít pivem? Představa je to možná lákavá, ale ty obsažené kalorie jen tak nevypotíte!

Je tu léto a my si ho užíváme plnými doušky. Všechno to grilování, koktejly u bazénu a opalování na sluníčku, na tohle jsme se celý rok těšili! Má to ale háček – letní hodování s sebou nese dost kalorická rizika. Inu, uznejte sami, zde je pár příkladů za všechny.

Steak jako dietní nástraha

Na grilu se dá připravit spousta chutných jídel. Pokud jde konkrétně o maso, pro mnohé je jeho králem takzvaný T-bone steak, což je prémiová „flákota“ z nízkého roštěnce a pravé svíčkové. Za tuhle parádu si jeden trochu připlatí, ale není to její jediná nevýhoda. Ona je totiž i sabotérem štíhlých křivek! Třistagramový steak obsahuje přibližně 800 kalorií. Mimochodem, jestli se vám sbíhají sliny na vepřová žebírka, ani tohle není žádná light dobrota.

Když salát, tak raději bez majonézy

Ke grilování samozřejmě patří i saláty. Jak si v tomhle směru stojí například Coleslaw? V jedné jeho porci se skrývá téměř 140 kalorií a navíc i osm gramů tuku. Moc dobře si nevede ani salát bramborový – ten má kalorií 180. Problémem je pochopitelně přidaná majonéza, která je sice dobrá na chuť, ovšem o jejím nutričním složení si výživoví poradci nedělají valné iluze.

Alkoholický koktejl? Dietní útok!

Máte rádi koktejly, které jsou typickou letní záležitostí? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Exotická Piňa colada má něco kolem 300 kalorií, na pohled atraktivní Daiquiri přibližně 350 a Long Island Iced Tea vám může dodat klidně i 400 kalorií. Že žízeň raději uhasíte perlivou limonádou, sklenicí džusu, energetickým nápojem nebo „obyčejným“ pivem? Počítejte s tím, že na dně každé sklenky číhá zhruba 150 kalorií. A zajímá vás, jak je na tom zmrzlina, bez které léto není létem? Tady se připravte na nálož v podobě 380 kalorií.

Zdroj: www.webmd.com/diet/ss/slideshow-most-fattening-foods-summer






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat