Nevhodné potraviny pro ploché břicho

Některé potraviny se mohou zdát zdravé. Ne, že by byly přímo nezdravé, ale pokud chcete zhubnout, mají nepříjemný vedlejší účinek. Vaše břicho se po nich rozhodně nezmenší – spíše naopak.

Jasně – pokud chcete zhubnout a mít ploché břicho, měli byste si dávat pozor na svůj jídelníček – to se ví. Podle toho se zdá logické obejít se bez hotových jídel a podobně. Protože jsou bohaté na sodík, který způsobuje, že tělo vodu ukládá, místo aby ji rozkládalo. A nejsou to tedy jen samotné kalorie, které způsobují stagnaci, nebo dokonce nárůst vaší váhy, přestože už ani nejíte. Spíše je to voda, která nejen přitíží, ale také způsobí úplně jiný vedlejší účinek: nafouklé břicho.

Některá jídla, která jíme nejraději – právě proto, že se o nich říká, že mají zdraví prospěšný účinek – se zdají být plochému břichu v bikinách opravdu hodně vzdálené.

Vodní meloun

Je to vlastně letní ovoce par excellence, které díky vysokému obsahu vody zajišťuje i zdravou sytost bez přibírání na váze. Ale pozor: Bez ohledu na to, jak moc má meloun vody a sladkosti, jeho obsah fruktózy je stejně vysoký. A nezřídka se kvůli tomu lidé nečekaně nadýmají, například pokud trpí intolerancí fruktózy.

Jogurt

Ne náhodou se stále více příznivců jogurtů přiklání k rostlinným alternativám. Oblíbená snídaňová svačina má totiž díky svým probiotickým vlastnostem zdraví prospěšné účinky na zažívání – to však platí pouze v případě, že neobsahuje další cukr nebo sladidla. Pak musí tělo udělat další fermentační práci, tedy enzymatický proces přeměny organických látek na kyseliny nebo plyny – a výsledkem je nafouklé břicho!

Žvýkačka bez cukru

Chcete se odpoutat od hladu a také udělat službu svým zubům – není pochyb, to je chvályhodné. Přechod na žvýkačky bez cukru však nemusí mít kýžený efekt. Protože místo cukru obsahuje mnoho výrobků umělá sladidla. Ty mají nadýmavý vedlejší účinek.

Káva

Pokud jde o dietu, nic nepřekoná vodu. A káva je tabu, zvláště pokud jde o čajový toxin a detoxikaci, což má svůj důvod: Každodenní pití je kyselé a může způsobit oteklý žaludek – zvláště u obecně citlivých lidí. Vizuální efekt je samozřejmý...

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat