Domácí gyros s rajčatovým tzatziki a chlebem

Je úžasné, jak rychle tato varianta středomořské klasiky skončí na talíři. A je to díky libovému minutkovému hovězímu steaku a osvěžující jogurtovo-česnekovo-rajčatovému dipu. Domácího gyrosu se už bát nemusíte!

Dáváte si gyros v restauraci a po příchodu domů jen s úsměvem na rtech a blahem na duši vzpomínáte? Protože chodit do restaurace na gyros každý den není zrovna ekonomické, přinášíme recept na domácí gyros s rajčatovým tzatziki, které vykouzlíte skoro za minutu!

Gyros s rajčatovým tzatziki

Ingredience na 4 porce:

200 gramů rajčat

100 gramů sušených rajčat

40 gramů česneku

600 gramů jogurtu, 1,5 procenta tuku

600 gramů cukety

40 mililitrů olivového oleje

500 gramů minutkového steaku, hovězího

200 gramů plochého chleba

Sůl

Oregano, čerstvé

Černý pepř

Příprava:

1. U rajčatových tzatziki omyjeme čerstvá rajčata a odstraníme stopky. Čerstvá a sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme, polovinu česneku smícháme s jogurtem a rajčaty a dochutíme solí.

2. Cukety omyjeme, odkrojíme konce, nakrájíme na plátky, na polovině rozehřátého oleje opékáme v potažené pánvi asi 5 minut, osolíme, opepříme a vyjmeme. 

3. Oregano omyjeme, osušíme, otrháme lístky a nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na úzké nudličky a na zbylém tuku z cukety se zbylým olejem opékáme s oreganem asi 2 minuty. Přidáme zbývající česnek, krátce orestujeme a dochuťte solí a pepřem. 

4. Naaranžujeme a podáváme osmažené nudličky masa s rajčatovými tzatziki, cuketou a chlebem.

Tip na změnu: Pokrm se během chvilky promění v lahodný salát. Stačí přidat čerstvý salát a křupavou zeleninu, jako je paprika nebo okurka, které máte rádi. Smícháme s vychladlým masem, osmaženou zeleninou a tzatziki – a máme hotovo!

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat