Kombinace potravin výrazně usnadňující dietu

Buďte upřímní: kolik diet jste už vyzkoušeli a kolik z nich skončilo neúspěšně? Máme pro vás nový trik. Kombinujte mezi sebou ty správné potraviny a přibližte se ke své vytoužené váze o velký krok.

Existují potraviny, které spolu souznějí nejen velmi dobře z hlediska chuti, ale také pokud jde o podporu spalování tuků a udržitelné hubnutí. Prozradíme vám, které potraviny to jsou.

Bobulovité ovoce

Jogurt a bobule

Kombinace vápníku a vitaminu D výrazně snižuje vstřebávání tuků. Tyto živiny jsou doplněny o vlákniny obsažené v bobulích, které zrychlují metabolismus a zasytí vás na dlouhou dobu. Hodí se zejména jako snídaně nebo odpolední svačina.

Vlašské ořechy a bobule

Nerozpustná vláknina v bobulích povzbuzuje zdravé bakterie ve vašem střevě a stimuluje produkci mastné kyseliny, která inhibuje zánět v těle. Kombinace bobulí a polynenasycených tuků ve vlašských ořechách zlepšuje metabolismus a zajišťuje méně ukládání tuku. Pokud máte rádi ovoce, vybírejte raději to s nízkým obsahem cukru.

Skořice

Káva a skořice

Skořice je prakticky bez kalorií a dodává vaší kávě zvláštní chuť. Koření navíc obsahuje antioxidanty, které snižují hromadění břišního tuku.

Citrony

Bílý čaj a citron

Bílý čaj posiluje odbourávání tuků a blokuje tvorbu tukových buněk. Čaj je navíc bohatý na antioxidanty, které rychle přeměňují tuk na energii. Vitamin C z poloviny citronu stačí k urychlení spalování tuků o 25 procent.

Špenát

Špenát a banány

Banány, které jsou ještě trochu zelené, jsou obzvláště bohaté na určitý škrob, který urychluje pocit sytosti a ztěžuje trávení. V důsledku toho se tělo musí více snažit, aby jídlo strávilo, což podporuje oxidaci tuků a snižuje břišní tuk. Kromě toho mají banány vysoký obsah draslíku, který pomáhá s nepříjemným nadýmáním a břicho tak vypadá štíhlejší. Smoothie z banánů a špenátu vás zasytí a podpoří spalování tuků.

Ryby

Losos a česnek

Losos je cenným zdrojem omega-3 mastných kyselin, bílkovin pro budování svalů a má absolutní protizánětlivé účinky. Čím více svalů máte, tím lépe funguje váš metabolismus. Smíchejte lososa s česnekem. Tím se aktivují enzymy v játrech, čímž se zrychlí metabolismus a vy bojujete proti nepříjemnému břišnímu tuku.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4700276/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat