Ovoce na podporu okamžitého spalování tuků

My ženy hubneme nejpomaleji břicho. A právě tam se tvoří tzv. „záchranný pás“, který nám hodně vadí. Nejen to, břišní tuk může také ovlivnit vaše srdce, cukrovku, astma a metabolismus. S následujícím ovocem uděláte službu svému zdraví a své postavě.

Léto se blíží a pokud se nechcete celou sezonu vařit v objemných šatech, které vaše bříško schovají, je nejvyšší čas začít. S tímto ovocem to půjde – okamžitě!

Avokádo pro podporu spalování tuků

Zdravotní odborníci považují avokádo za nejlepší zdroj živin od dob pitné vody! Avokádo usnadňuje hubnutí díky vysokému obsahu vlákniny a menšímu množství sacharidů. Všestranná superpotravina spaluje zejména břišní tuk. Zabraňuje také zánětům, snižuje hladinu cholesterolu a podporuje celkové zdraví (1).

Bobule jako vlákninová bomba

Bobule jsou také skvělým zdrojem živin a vlákniny. Díky nim se cítíte sytí a brání vám jíst více, než potřebujete. Metabolismus stimulují zejména borůvky a maliny. Ostružiny mají nejnižší počet kalorií, přičemž všechny bobule jsou lehké – takže super ve snídaňových cereáliích nebo jen tak mezi jídly (2).

Granátové jablko jako stimulátor metabolismu

Antioxidanty v granátovém jablku zrychlují metabolismus. Spálíte tak více tuku než obvykle. Zejména jako šťáva podporuje mírně kyselé ovoce hubnutí a redukci nepříjemného břišního tuku (3).

Jablka a hrušky zastaví tuk

Jablka a hrušky obsahují pektin, ve vodě rozpustnou vlákninu, která zastavuje ukládání tuku. Jsou také super syté a na chvíli zaženou návaly hladu. Navíc jsou samozřejmě ideální na to vzít si je s sebou (4)!

Podpora metabolismu z pomerančů 

Vitamín C v pomerančích také nepřímo ovlivňuje vaši váhu. Produkuje totiž molekuly, které jsou zodpovědné za rychlejší metabolismus. Při sportu tak spálíte více tuku, pokud si předtím dáte hodně vitaminu C (5).

Grapefruit pomáhá při hubnutí

Grapefruity jsou dalším zdrojem vitamínu C, protože mají vysoký obsah vody, a navíc jsou dodavatelem antioxidantu, který pomáhá vyrovnávat hladinu inzulínu. Půlka grapefruitu před jídlem vám pomůže zhubnout a zbavit se tukových buněk (6).

Pozor: toto ovoce způsobuje břišní tuk

Banány, litchi a hrozny by neměly být vaší volbou pro svačinu, protože mají vysoký obsah cukru. U liči a hroznů je to celých 17 gramů na 100 gramů, u banánů dokonce 21 gramů cukru (7).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6471050/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7912458/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30882964/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12620529/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5376946/, (6) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16579728/, (7) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7884895/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat