Ingredience do smoothies, které odborníci na výživu milují

Čas na lahodné a krémové smoothie? Tak ten je vždycky. Už jste vyzkoušeli to třešňové, celerové nebo mrkvové? Skvělou kombinací je i kiwi s mátou.

Pokaždé, když si připravujeme smoothie, je to jako příslib nového zdravého začátku, který nám vylepší kondici a dodá dávku energie. Tento mixovaný nápoj obohatí tělo o prospěšné živiny, zaplní žaludek, oblafne pocity hladu a navíc pomůže splnit denní doporučovaný příděl ovoce a zeleniny, se kterým má kdekdo problém. Co přesně si do něj přidáváte vy? Odborníci na výživu doporučují tyto ingredience a netají se tím, že je nadevše milují!

Třešně pro rychlejší regeneraci

Nedali byste si třešňové smoothie? Je sladké, chutné a neuvěřitelně výživné. Tyto šťavnaté plody překypují antioxidačními antokyany, proto tlumí záněty a podporují regeneraci, a to nejen po náročnější fyzické aktivitě (1). Také prospívají srdci, inhibují oxidační stres a zkvalitňují spánek (2).

Kiwi pro mladistvý vzhled

Pouze jedno jediné kiwi pokryje celodenní potřebu vitaminu C, tak na něj u mixéru nezapomínejte. Tato klíčová látka zasahuje do produkce omlazujícího kolagenu, přičemž zvyšuje odolnost vůči stresu, zlepšuje výkonnost a předchází potížím se zrakem (3). Kiwi si chuťově skvěle rozumí s osvěžující mátou, která zmírňuje žaludeční potíže, příznivě ovlivňuje mozkové funkce a posiluje přirozenou obranyschopnost (4).

Mrkev ochrání oči i pleť

Další báječnou smoothie přísadou je mrkev. Ta na seznamu potravinových dobrodinců nemůže chybět! Vždyť vyrovnává hladinu cukru, zabraňuje šerosleposti, normalizuje krevní tlak, omezuje pravděpodobnost rakoviny a přínosná bývá i při hubnutí (5). Vlivem přítomného betakarotenu také chrání pokožku před poškozením způsobeným slunečními ultrafialovými paprsky.

Celer pro pestřejší milostný život

Ani s celerem rozhodně nešlápnete vedle, neboť i on je nabitý vitaminy a minerály, které podpoří celkové zdraví. A bod navíc? Je nízkokalorický, takže dokonale zapadne do dietního jídelníčku. Navýšíte s ním i příjem potřebné vlákniny, která přispěje k detoxikaci. A věděli jste, že celer zvyšuje i sexuální vzrušení (6)?

Zdroje: (1) www.mdpi.com/2072-6643/10/3/368, (2) www.healthline.com/nutrition/cherries-benefits#TOC_TITLE_HDR_7, (3) www.webmd.com/diet/features/the-benefits-of-vitamin-c, (4) www.healthline.com/nutrition/mint-benefits#TOC_TITLE_HDR_7, (5) www.health.com/nutrition/health-benefits-of-carrots, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat