Chutné nízkosacharidové recepty

Do léta ještě zbývá dost času na naše lahodné nízkosacharidové recepty s malým množstvím sacharidů. Ochutnejte je všechny a jistě budete chtít mnohem víc. S tím vám může pomoci třeba nedávno vydaná nízkosacharidová kuchařka „Low Carb Guide“.

Máte chuť na něco nového a jste připraveni udělat něco dobrého pro své tělo? Pak vám můžeme doporučit nízkosacharidové recepty.

Amarantový pudink s ovocem a lískovými oříšky

Ingredience na 1 porci

Na pudink:

100 g amarantu

200 ml mléka

1/2 lžičky xylitolu

Na zálivku:

1 hrst jader lískových ořechů

1 hrst malin

1 hrst ostružin

Příprava

1. Na pudink uvařte v hrnci amarant, mléko a xylitol. Vařte na středním plameni asi 30 minut, dokud zrnka nezměknou. V případě potřeby přidejte špetku mléka. Přikryjte a nechte amarant 10 minut louhovat.

2. Na polevu opékejte lískové ořechy na pánvi na středním plameni asi 5 minut a nechte vychladnout. Ořechy zabalte do utěrky a silně je promněte rukama, aby se uvolnila hnědá slupka.

3. Ořechy nasekáme nahrubo a rozložíme na teplý pudink spolu s lesními plody.

Cuketové hranolky

Ingredience na 1 porci

1 velká cuketa

50 g mletých mandlí

30 g parmazánu

1 lžička sušeného oregana

1 špetka sladké papriky

1 špetka kajenského pepře

1 vejce

100 g crème fraîche

Špetka soli a pepře

Příprava

1. Troubu předehřejte na 200 °C horní/spodní ohřev. Plech vyložte pečicím papírem.

2. Cukety omyjte a odřízněte konce. Rozpulte podélně a nakrájejte na tyčinky silné jako prsty.

3. Vejce rozšlehejte v malé misce s trochou soli a pepře. Parmazán nastrouhejte a smíchejte s mandlemi, oreganem, paprikou a kajenským pepřem. Tyčinky z cukety namáčejte ve vejci a poté v parmazánové směsi, dokud se úplně nepokryjí.

4. Hranolky pokládejte vedle sebe na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 až 15 minut dozlatova a dochutíme špetkou soli. Podávejte s crème fraîche na namáčení.

Mražené kousky jogurtu matcha s pistáciemi

Ingredience na 1 porci

300 g řeckého jogurtu

2 lžičky xylitolu

2 lžičky matcha prášku

1 lžička vanilkového extraktu

1 hrst nesolených pistácií

Malý plech na pečení nebo zapékací miska, vhodný do mrazáku

Příprava

1. Plech vyložte pečicím papírem.

2. Pistácie nasekejte nahrubo. Zbylé ingredience smíchejte dohromady a směs rozprostřete na plech. Posypejte pistáciemi a zmrazte alespoň na 2 hodiny.

3. Zmražený matcha jogurt nalámejte rukama na kousky a ihned podávejte.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat