Lahodná alternativa těstovin bez sacharidů

Pokud se stravujete low carb, nemusíte se těstovin nutně vzdávat! Lahodné tvarohové nudle s nízkým obsahem sacharidů a jen z několika ingrediencí si vyrobíte sami doma. Recept je stejně jednoduchý jako geniální.

Tento recept nabízí vzrušující alternativu ke konvenčním těstovinovým pokrmům: tvarohové těstoviny jsou vyrobeny z nadýchaného těsta, které dokonale napodobuje konzistenci těstovin. To zvláštní na nich je, že těstoviny neobsahují žádné sacharidy a jsou bohatým zdrojem bílkovin, protože se vyrábí na bázi tvarohu. Můžete je podávat s různými omáčkami, včetně smetanové sýrové, rajčatové omáčky nebo avokádového krému a pesta. Skvěle se také hodí jako příloha k masu nebo jako přísada do zapečených mís. 

Power těstoviny (téměř) bez sacharidů

Porce tvarohových nudlí obsahuje pouze 5 g sacharidů. Naproti tomu klasické těstoviny z pšeničné mouky mají kolem 70 g sacharidů na porci. Velký a důležitý rozdíl pro každého, kdo chce jíst podle zásad low carb. Nízkosacharidové těstoviny vás navíc zasytí na dlouhou dobu, protože tvarohové nudle jsou skutečnou proteinovou bombou: tvaroh, vejce a parmezán přirozeně obsahují hodně bílkovin, které udržují nízkou hladinu cukru v krvi a zajišťují dlouhotrvající pocit sytosti.

Recept na tvarohové těstoviny

Ingredience pro 4 osoby

60 g parmazán nebo vegetariánského tvrdého sýra  

500 g tvarohu (40% tuku)

100 g guarové gumy

4 vejce

2 lžičky soli

2 špetky kurkumy

Instrukce

1. Parmazán nastrouháme najemno. Nejprve smícháme pomocí hnětacího háku ručního mixéru s tvarohem, guarovou gumou, vejci, solí a kurkumou a poté rukama vytvoříme hladké, vláčné těsto. Z těsta vytvarujte kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme 15 minut odpočívat.

2. Těsto rozděláme na čtvrtky. Každou čtvrtinu velmi tence rozválíme mezi dvěma pláty potravinářské fólie. Odstraníme fólii. Plátky těsta nakrájíme na prkénku ostrým kuchyňským nožem na proužky široké cca 1 cm.

3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečně velké množství osolené vody, stáhneme z ohně. Necháme nudle máčet v osolené vodě asi 1 minutu, dokud nevykynou. Opatrně scedíme, necháme krátce okapat.

4. Tvarohové nudle naaranžujeme na talíř. Podáváme s rajčatovou omáčkou a parmazánem.

Zdroj: www.lecker.de/quark-nudeln-low-carb-79498.html






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat