Zdravé občerstvení k televizi

21.02.2023 | Výživa

Celý týden dřete v posilovně a hlídáte si každou kalorii navíc, ale jakmile přijde víkend, veškeré vaše snahy jsou ta tam.

Při sledování oblíbeného filmu nebo seriálu do sebe bezmyšlenkovitě začnete ládovat vysokokalorické potraviny, protože je přece víkend a musíte si někdy odpočinut. Musí to být ale vždycky tak? Existují i zdravější varianty jídel, které vám budou pořád chutnat? (1)

Tipy na zdravé občerstvení

Co takhle oblíbené smažené brambůrky nahradit jejich zeleninovou nebo luštěninovou variantou? Na chuti jim to ani trochu neubere a vy se nebudete cítit při každém soustu provinile. Je libo hrachové, cizrnové nebo snad čočkové? Pokud máte rádi křupavé svačinky, určitě vás potěší miska popcornu. Že je nezdravý a tloustne se po něm? Nemusí to tak vůbec být, pokud si jej připravíte doma v hrnci na troše oleje a přidáte oblíbené koření. 

Ani taková pizza nemusí být tabu, pokud si ji připravíte třeba z proteinového těsta nebo na fitness pizzovém základě. Když ji totiž připravíte doma, máte detailní přehled o tom, jaké ingredience jste použili a v jakém množství. Jestli máte pořád trochu hlad, připravte si zdravou verzi jednohubek, třeba s vajíčkovou pomazánkou, zeleninou, šunkou a sýrem. Spolehlivě vás zasytí, a to bez výčitek. Když chcete něco jenom tak přikusovat, stačí si nakrájet trochu zeleniny nebo ovoce a přihodit k tomu pár oříšků. Vaše zdraví i postava vám za to jistě poděkují.

Čemu se raději vyhnout

Se železnou pravidelností není dobré konzumovat klasické verze brambůrek, pizzy, burgerů, čokolády a jiných podobných pochoutek. Pokud to tak budete dělat pravidelně, může se vám stát, že veškeré vaše sportovní snahy přijdou vniveč, kvůli dvěma pravidelným večerním přejídáním. Zahodit veškerou dřinu je ale opravdu škoda, a proto je lepší hledat odlehčenější varianty dobrot.

Chce to balanc

Nikdo ale neříká, že si oblíbené pochoutky už nikdy nemůžete dát. Naopak vám to pomůže dál pokračovat v cestě k vašemu cíli. Pozitivně to bude působit i na vaši psychiku. Vždy je ale lepší hledat tu nejlepší variantu pro vás. Pokud máte například chuť na burger, klidně si jej dejte, ale vynechte už hranolky a kolu. Ve zdravém stravování je potřeba najít hlavně vhodnou rovnováhu. 

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat