Recept na jablečno-skořicový chléb

Skořicové buchty a jablečné koláče mají v lahodném chlebíčku s jablkem a skořicí velkou konkurenci. Přinášíme vám recept na oblíbený zimní dezert.

Co takhle místo koláče udělat nebeský jablko-skořicový chlebíček? I když je námaha ve srovnání s klasickým jablečným koláčem složitější, za tento kulinářský požitek to stojí. Sladkou zimní pochoutku si můžete vychutnat u šálku kávy nebo čaje. Vyzkoušejte a uvidíte sami!

Jablečno-skořicový chléb

Přísady na těsto

500 g mouky

30 g droždí

1 lžička cukru

300 ml mléka

75 g másla

1 lžička soli

Na náplň

2 jablka

125 g studeného másla

2 lžíce hnědého cukru

1 polévková lžíce cukru

60 g mandlových jader

6 lžic javorového sirupu

1 lžička skořice

Příprava

1 Na těsto lehce zahřejeme mléko. Droždí rozdrobíme a vmícháme do mléka spolu s cukrem.

2 Smícháme mouku a sůl, poté přidáme máslo a mléko s droždím. Hnětacím hákem ručního šlehače vše vymícháme na hladké těsto. Poté těsto přikryjeme a necháme na teplém místě 30 minut kynout.

3 Na náplň zahřejeme cukr a javorový sirup na pánvi, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mandle a na středním plameni karamelizujeme 2–3 minuty. Poté položíme na pečicí papír, aby vychladla.

4 Smícháme hnědý cukr a skořici. Vychladlé mandle nasekáme nahrubo. Jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme najemno.

5 Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na obdélník (cca 35x45 cm). Poté rovnoměrně posypeme na kostičky nakrájenými jablky, skořicovým cukrem, na kostičky nakrájeným máslem a mandlemi.

6 Těsto nakrájíme příčně na asi šest stejných proužků. Poté je opatrně položíme na sebe a nakrájíme na čtyři stejně široké kusy. Poté kousky položíme nastojato do formy na chlebíček a poslední kousek otočte neposypanou stranou těsta ke straně formy, aby se nic nelepilo. Vše necháme 30 minut kynout.

7 Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Poté pečeme jablečno-skořicový chléb na střední mřížce asi 35 minut. Po 20 minutách formu volně přikryjte pečicím papírem.

8 Když je chléb hotový, necháme ho 15 minut vychladnout ve formě. Poté opatrně vyjmeme z formy a mážeme podávat ještě vlažný.

9 Pokud chcete, může jablečno-skořicový chlebíček osladit cukrovou polevou.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-apfel-zimt-brot






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat