Ovesné vločky skvěle nahradí mouku i strouhanku

Pokud následující věci nahradíte ovesnými vločkami, kila budou padat.

Ovesné vločky jsou velmi všestranné a obsahují mnoho živin a zdravých sacharidů. Ale také pomáhají při hubnutí, protože vláknina, kterou obsahují, kontroluje hlad a nutí nás jíst méně. Tělo tráví oves pomaleji a zajišťuje tak udržení stabilní hladiny krevního cukru a zásobování organismu energií na dlouhou dobu. Vyzkoušejte následující tipy (1).

Ovesné vločky místo strouhanky

Budete překvapeni, jak dobře fungují ovesné vločky jako strouhanka. Na rozdíl od strouhanky mají ovesné vločky méně kalorií, což z nich dělá skvělou alternativu při snaze zhubnout. Jednoduše nasekejte najemno v sekacím mixéru a použijte jako obvykle na obalování.

Proměňte vločky v müsli tyčinky

Není nic jednoduššího než si doma vyrobit zdravé müsli tyčinky. Hotové tyčinky ze supermarketu většinou obsahují mnoho přídatných látek, proto se vyplatí upéct si tyčinky sami doma, a mít tak obsah cukru pod kontrolou. 

Ovesné palačinky

Tato alternativa originálních palačinek je nejen zdravá, ale také obzvlášť nízkokalorická. Ovesné vločky rozmixujte, dokud se z nich nestane jemný prášek. Potom přidejte banány (čímž nahradíte mouku a cukr), mléko a vejce a dobře promíchejte. V případě potřeby přidejte trochu mléka, pokud je směs stále příliš hustá.

Ovesné smoothie

Na ovesných vločkách je skvělé, že vás zasytí na dlouhou dobu. Vyplatí se proto ráno do smoothie přimíchat hrst ovesných vloček. V kombinaci s čerstvým ovocem jsou vločky při hubnutí zvláště účinné.

Ovesné pojivo

Mletý oves je skvělý jako zahušťovadlo do omáček a polévek. Pokud je vaše jídlo příliš tekuté, jednoduše vmíchejte trochu ovesných vloček a počkejte, až směs zhoustne.

Müsli s quinoou

Je obyčejná ovesná kaše nuda? Co takhle ovesné müsli z quinoy? Stejně jako ovesné vločky má i quinoa vysoký obsah bílkovin a vlákniny, což poskytuje perfektní základ pro celý den. Přidejte čerstvé ovoce a ořechy a vaše zdravá snídaně je hotová.

Zdroj: (1) www.freundin.de/abnehmen-haferflocken - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat