Lahodné fitness špízy na gril

Grilování je prostě součástí léta. Ať už na gril dáte zeleninu, sýr nebo maso. Ale grilované jídlo je často mastné, a ne vždy zdravé. Proto vyzkoušejte tyto špízy, které skvěle zapadnou do každého fitness výživového plánu.

Léto je tu a s ním i čas grilování! Kromě lahodných přílohových salátů existuje mnoho dalších lahůdek, které se na grilovací rošt skvěle hodí –včetně halloumi, nakládaných steaků nebo klobás. Ale obvykle není grilované jídlo příliš zdravé. Pokud negrilujete často, tolik na tom nezáleží, ale pokud chcete grilovat každý týden nebo věnovat své stravě větší pozornost, můžete jako alternativu využít tyto lahodné grilované špízy s kuřecím masem, ředkvičkami a edamame.

Lahodné fitness špízy na gril

Ingredience pro 4 osoby 

4 kuřecí prsa bez kůže (à 180 g)

50 ml světlé sójové omáčky

3 lžíce zázvorové šťávy

1 lžíce hnědého cukru

1–2 lžičky chilli

1 svazek ředkviček

Hrubá sůl

8 dřevěných špejlí

4 větvičky řapíkatého celeru

200 g zelených fazolí

200 g edamame

3 lžíce lehkého balsamikového octa

4 lžíce olivového oleje

Sůl

Pepř

Postup

1 Kuřecí prsa nakrájejte na 6 kusů. Smíchejte sójovou omáčku, zázvorovou šťávu, cukr a chilli a ve směsi marinujte kuře po dobu nejméně 2 hodin.

2 Mezitím nakrájejte celer na kousky o velikosti „na skus“. Přiveďte k varu osolenou vodu, a blanšírované fazole a celer v ní krátce povařte, a pak okamžitě zchlaďte ledovou vodou. celer, Fazole a edamame marinujte ve směsi octa a olivového oleje asi 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.

3 Připravte gril na přípravu masa.

4 Ředkvičky rozpulte a osolte. Kuřecí maso a ředkvičky střídavě napichujte na dřevěné špejle. Špízy grilujte na horkém grilu asi 5–10 minut, potom otočte a stejnou dobu grilujte z druhé strany.

5 Kuřecí špízy podávejte se zeleninovým salátem a výborně k nim ladí také grilovaný bílý chléb.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-rezept-fuer-fitness-grillspiesse-sommer






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat