Zdravá strava je v létě velmi jednoduchá

09.08.2022 | Výživa

Zdravá strava je jednoduchá, hlavně teď v létě. Proč to nezkusit?

S příchodem teplých dnů se mění i vaše chutě, už jednoduše nechcete svíčkovou se šesti, ale vyberete si něco jiného. Na co hlavně při zdravém stravování myslet a co až tak neřešit? Může se zdát, že je toho spousta, ale ve skutečnosti je to jednoduché, stačí v tom vidět smysl.

Příprava je náročná

Mnoho zdravých potravin si můžete připravit doma, ale pokud nemáte čas, stačí si zajít do obchodu, tak jak to dělají lidé stravující se konvenčně. Dnes mají relativně dobrou nabídku i supermarkety anebo stačí hledat ve zdravých výživách. V letních měsících můžete navštívit i farmářské trhy, a pokud máte známé či rodinu, kteří mají zahrádku, neváhejte poprosit o suroviny právě je.

Jak se cítíte?

Zdravá strava má mnoho výhod. Jedna z nich je ta, že máte rychlejší metabolismus a cítíte se tak lépe. Druhá věc je, že přejdete-li na zdravou a rostlinnou stravu, vaše porce se zákonitě musí zvýšit. I teď v létě, kdy na jídlo moc chuť nemáte. Což pro někoho může být výhoda, ale pro jiné naopak nevýhoda. Primárním cílem však je, abyste se při takovéto stravě cítili dobře. Spousta lidí totiž nevnímá to, jak se po jídle cítí a jestli jim dané suroviny nedělají problémy.

Myslete na zbytky

Může to znít trochu divně, ale pokud se budete snažit vařit beze zbytků, vytvoříte nové pokrmy, které jste doposud neznali. Snažte se zeleninu a ovoce zpracovat nejvíce, jak to půjde, a zbytek už můžete vyhodit. Nejenže je bezezbytkové vaření moderní, ale navíc jste šetrnější k životnímu prostředí. Zapojte do takového menšího detoxu celou rodinu a uvidíte, že vás zdravá strava v létě bude bavit.

Zdroj: názoe autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat