Přírodní afrodiziaka pro potěšení pohlavních orgánů

22.05.2022 | Výživa

Afrodiziaka jsou něco, co někteří lidé považují za tabu. Avšak ta přírodní nejsou vůbec na škodu, vždyť už odpradávna se ženy i muži obracejí na přírodní doplňky. Jsou rovněž zpravidla zdraví prospěšné, což je samozřejmě dobře, a také jsou považovány za superpotraviny. Jaká afrodiziaka skutečně fungují a jaká jsou jen výmyslem propagace a zisku? Musíme také podotknout, že výši účinku určuje schopnost člověka vnímat pozorně i malé rozdíly.

Z potravin vaše pohlavní orgány prokrví chřest a kapary, mužnou sílu dodá také celer, hořčice, paprika, zázvor nebo třeba také hřebíček či sezamové semínko. Povzbudit milostnou aktivitu mají i některé druhy koření, jako je šalvěj, bazalka, skořice, anýz a koriandr. Obsahují totiž éterické oleje, které vás poněkud omámí a zároveň povzbudí smyslové vnímání. Jedním z nejúčinnějších afrodiziak pro větší výkonnost je ginkgo biloba, která zároveň podporuje funkci mozku (1).

Cukr jako pomocník?

Čokoláda je za přírodní afrodiziakum považována již řadu let. Ovšem výzkumem se přišlo na to, že se jí tyto vybájené vlastnosti vůbec netýkají. Obsahuje sice složky, které jsou spojeny se zvyšováním serotoninu v mozku, u kterého se předpokládá, že hraje roli při zvyšování sexuálního apetitu, nicméně studie, které porovnávaly milovníky a odpůrce čokolády ukázaly, že v jejich sexuálním životě a apetitu se závislost na čokoládě nijak neprojevuje. Na základě těchto studií vědci došli k závěru, že čokoláda, pokud se na ni díváme jako na afrodiziakum, je vlastně zřejmě jen mýtus (2).

Teplo

Koření a věci, které jsou schopny prohřát, mají tuto funkci. Samozřejmě je nesmíte užívat každý den, pak se účinek vytratí a vy rozdíl nepocítíte. Efekt ohnivě pálivých chilli papriček potvrdí jejich milovníci, kteří je vyhledávají nejen kvůli chuti, ale i pro pocit zvýšení energie. Zlepšují prokrvení a tím zvyšují citlivost pohlavních orgánů. Jsou tak přírodním podpůrným prostředkem pro zlepšení potence a zvýšení libida (3).

Ženšen

Kořen ženšenu se nepoužívá jen jako afrodiziakum, ale také jako lék. Lidé jej používali po staletí, a ani dnes není výjimkou v mnoha domácích lékárničkách. Nicméně platí také to, že lidé se dělí na dvě skupiny, jedna ženšen zatracuje a druhá miluje. Do jaké skupiny patříte vy? Ženšen je dnes dostupný v mnoha formách, například jako prášek, sirup, či kapsle anebo tinktura. Záleží tedy jen na vás, jakou formu zvolíte. Pro nejlepší účinek je samozřejmě dobré si vybrat tu nejkoncentrovanější formu. Závěrem stojí, že je nejenže vhodným řešením, ale navíc je v této oblasti vysoce účinný a efektivní (4).

Ovlivnění afrodiziaky je velmi subjektivní, proto je dobré nejdříve zjistit, co vám vyhovuje, a čemu se raději vyhnout. Ale pokud si vyberete správně, kýžený účinek se dostaví. Nejlepším afrodiziakem je zase jen a jen zdraví. Je těžké cítit se přitažlivý, když máte nadváhu, či dokonce trpíme zdravotními obtížemi, které souvisejí se špatným stravováním. Základním předpokladem pro uspokojení sexuálního života je být prostě fit.

Autor: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731873/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6950163/, (3) www.pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/patent/CA-2248604-C, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10930706/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat