Ty nejlepší saláty vhodné jako příloha ke grilování

Saláty ke grilování rozhodně patří! Těstovinový salát, bramborový salát nebo zeleninové saláty dokážou totiž grilovanému masu dodat to „něco“ navíc.

Sezona grilování je v plném proudu! Proto přinášíme recepty na ty nejlepší a nejchutnější saláty, kterými pozvednete grilované maso na jinou úroveň.

Klasika v podobě bramborového nebo těstovinového salátu zaženou hlad, zatímco se maso začíná grilovat, zeleninové saláty naopak přinesou trochu svěžesti na stůl.

Ratatouille těstovinový salát

Suroviny

300 g těstovin

Sůl

1 stroužek česneku

2 červené papriky

1 žlutá paprika

10 snítek tymiánu

3 větvičky rozmarýnu

4 lžíce olivového oleje

Pepř

2 cukety

250 g lilku

1 červená paprika

2 lžičky tekutého medu

2 lžíce vinného octa

100 g kozího sýra

Postup

1 Těstoviny uvařte se stroužkem česneku. Papriky nakrájejte na větší kousky a na plechu asi 10 minut pečte.

2 V misce smíchejte všechny bylinky nakrájené najemno, přidejte 2 lžíce oleje a osolte a opepřete.

3 Přidejte nakrájenou cuketu, lilek a cibuli a důkladně promíchejte.

4 Rozložte na pečicí papír a upečte v troubě asi 15 až 20 minut.

5 Vychladlou zeleninu smíchejte s těstovinami a pečenou paprikou, podle chuti osolte a opepřete, zakapejte vinným octem a medem a servírujte s kozím sýrem.

Bramborový salát s fenyklem

Suroviny

1 kg brambor

Sůl

1 svazek kopru

1 lžička pepře

1 lžička soli

250 ml zeleninového vývaru

2 lžičky hořčice

3 lžíce vinného octa

500 kg čerstvého fenyklu

Postup

1 Brambory omyjte a uvařte ve slupce.

2 Ohřejte zeleninový vývar, smíchejte s hořčicí a 3 až 4 lžícemi vinného octa a nechte v něm ještě teplé brambory asi 2 hodiny louhovat.

3 Fenykl omyjte a nakrájejte na tenké plátky.

4 Osolte a nechte 30 minut odpočívat. Mezitím opláchněte kopr, otrhejte lístky a nesekejte.

5 Smíchejte fenykl a kopr s vychladlými bramborami a podle chuti ještě osolte a opepřete.

Salát z červené řepy s kozím sýrem

Suroviny

400 g červené řepy

200 g karotky

Sůl

4 lžíce oleje

50 g portuláku

100 g listů z řepy

150 g kozího sýra

2 lžíce smetany

Postup

1 Červenou řepu a karotku omyjte, nakrájejte na kousky a položte na plech s pečícím papírem.

2 Pokapejte olejem, osolte a pečte asi 20-25 minut.

3 Portulák a řepné listy omyjte, kozí sýr smíchejte se smetanou a ochuťte solí, citronovou šťávou a kmínem.

4 Všechno smíchejte a podávejte.

Dobrou chuť!

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat