Recepty pro krásné ploché břicho

Pokud chcete zhubnout své lehce vyboulené bříško, není nutné se hodiny mořit v posilovně. Existují pokrmy a potraviny, které vám k tomu mohou pomoci také. A nejsou ani tak „speciální“, jak byste asi čekali.

Plochého bříška bez cvičení můžete dosáhnout proteinovou dietou, která je v Hollywoodu velmi oblíbená. Denně byste měli sníst až dvě porce vařených proteinů, jogurtu, ryb, drůbeže, ořechů a dvakrát denně proteinový nápoj. Navíc je nutné příjem sacharidů snížit na 100 až 120 gramů denně. Díky vysokému obsahu bílkovin se snižuje příjem glukózy, čímž je tělo donuceno sáhnout pro energii do svých tukových zásob. Bílkoviny a tuky umí zasytit více než sacharidy, takže netrpíte ani hlady (1). A s následujícími recepty vám půjde hubnutí snadno a rychle (2).

Kuřecí salát

Nastrouhejte kůru z půlky citronu, vymačkejte šťávu, půlku červené cibule nakrájejte na proužky a otrhejte jednu snítku tymiánu.

Smíchejte cibuli, citronovou kůru i šťávu, tymián a jednu lžíci hořčice, okořeňte a přidejte 2 lžíce oleje.

Nakrájejte 120 g kuřecích prsou na proužky, rozehřejte 1 lžíci oleje a orestujte v něm 1 lžíci dýňových semínek. Maso osmahněte a přidejte 50 gramů čerstvého špenátu a cibulovou směs.

Při servírování posypejte dýňovými semínky a tymiánem.

Fazolový salát s cherry rajčátky

Nakrájejte 250 g zelených fazolek na kousky a asi 15 minut povařte v osolené vodě.

Smíchejte 1 lžíci octa, 1 lžičku hořčice a 1 lžíci vývaru, osolte a opepřete a přimíchejte 1 lžíci olivového oleje. Nasekejte dva stonky estragonu a také přimíchejte do směsi.

Natrhejte římský salát, rozpulte cherry rajčátka, nakrájejte červenou cibuli na proužky, černé olivy na kolečka. Nakonec všechno smíchejte.

Vepřová panenka

Nastrouhejte 20 g parmezánu, omyjte 4 cherry rajčátka a 2 stonky bazalky. Rajčátka rozpulte a 1 jarní cibulku nakrájejte na kolečka.

150 g vepřové panenky nakrájejte na medailonky a osmahněte v 1 lžičce oleje. Maso zabalte do alobalu. Ve stejném oleji osmahněte rajčátka a jarní cibulku. Zakápněte 1 lžičko balzamika. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte posypané parmazánem.

Marinované tofu

½ chilli nakrájejte na kolečka, ¼ limetky na malé kousky. Marinujte 70 g uzeného tofu v 1 lžičce sezamového oleje, chilli a limetce.

Nakrájejte 40 g žampionů, 100 g dýně Hokkaidó nakrájejte na kousky. Obojí osmahněte v 1 lžíci oleje.

Tofu osmahněte ve lžičce oleje a přidejte chilli směs. Ochuťte ½ lžičky sójové omáčky. Osmahnuté tofu nakrájejte na plátky a servírujte.

Omeleta s ovčím sýrem

Nakrájejte 120 g mrkve a 150 g pórku na kolečka. Obojí osmažte ve lžičce oleje, okořeňte, zalijte 50 ml vody, a ještě krátce poduste.

Smíchejte 2 vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek a osmažte na oleji na omeletu. Rozmělněte 50 g ovčího sýru a smíchejte se zeleninou. Dochuťte.

Podávejte omeletu plněnou směsí sýra a zeleniny.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7539343/, (2) názor autora






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat