Detoxikační voda pro podporu hubnutí

22.10.2022 | Výživa

Za ideální rychlost hubnutí se obecně považuje úbytek půl až jednoho kilogramu za týden. Ať děláte, co děláte, tak ze svého pozadí nesundáte ani deko? Možná vaše tělo potřebuje účinnou detoxikaci – ideálně ještě předtím, než přijdou Vánoce plné kalorických dobrot!

Na hubnutí nejlépe reaguje zdravé tělo, které nemá závažnější potíže, které na cestě za vysněnou postavou brání. Jenže právě ono zdravé tělo je dneska spíš vzácností. Vnitřní orgány jsou zatěžované stresem, alkoholem, kofeinem, čisticími prostředky, léky, znečistěným životním prostředím nebo nikotinem (1). A to pochopitelně nezůstává bez odezvy.

Jak poznat, že něco není v pořádku?

Ve výsledku je tělo neustále unavené, trpí dnou, plynatostí, průjmy nebo naopak zácpou. Játra, ledviny a ani plíce totiž nestíhají zbavovat organismus toxinů a odpadních látek, natož aby se v klidu soustředily na snižování váhy (1). Naštěstí je tu jídlo a pití, které při detoxikaci a snadnějším a rychlejším hubnutí hraje důležitou roli. Jedním z takových příkladů je detoxikační voda vyrobená ze zdravého kuchyňského koření, které má doma úplně každý. Začněte den šálkem nápoje z černého pepře a hřebíčku (2). Proč?

Efektivní pomoc z kuchyně

Černý pepř (3) je nabitý sloučeninou zvanou piperin. O níž je známo, že urychluje metabolický výkon a snižuje rychlost hromadění tuku v těle (urychluje rozpad tukových buněk). Zároveň odstraňuje jedy, podporuje dobré zdraví střev, zlepšuje paměť a napomáhá lepší absorpci živin

Hřebíček (4) zase obsahuje eugenol, který podporuje trávení, jež je jedním z klíčových faktorů pro efektivní hubnutí. Dále urychluje metabolismus, ničí bakterie, pročišťuje organismus, je močopudný, a podporuje tak látkovou výměnu. A jak si takovou detoxikační vodu připravit?

Postup výroby

Postačí vám 1 sklenice vody, 4 kuličky černého pepře a 2 hřebíčky. Koření nechte ve vodě přes noc. Následující ráno nápoj zahřejte a přeceďte. Toužíte-li ještě po silnější imunitě, přidejte do šálku citronovou šťávu. Výsledek svého snažení podpořte i vhodnou stravou. K detoxikaci napomáhá konzumace artyčoku, želí, červené řepy, zázvoru, řeřichy nebo tolik opěvovaného česneku, z něhož se dá vyrobit i účinná tinktura. Pro její výrobu budete potřebovat 300 g naloupaného česneku a zhruba 200 mililitrů 40% alkoholu (vodka nebo domácí ovocná pálenka). Česnek zalijte alkoholem a nechte stát 3 týdny na chladnějším tmavém místě. Každý den protřepávejte. Po uplynutí doby tinkturu přeceďte a uschovávejte ji v tmavších lahvičkách (5).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6276247/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3819475/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23768180/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8036487/, (5) názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat