Základem stravy žen ve středním věku je zelenina

Abyste zůstaly zdravé dlouho, vyplatí se od čtyřiceti let trochu pozměnit svoji stravu. A tyhle potraviny vám mohou pomoci.

Ženské tělo se s časem mění a především po stránce výživy je velmi důležité se jeho potřebám přizpůsobit. Nejlépe vám to půjde s následujícími potravinami, které kromě jiného pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a krevní tlak, předcházejí nemocem a dodávají potřebnou energii.

Brokolice

Tato zelená zelenina obsahuje velmi mnoho vlákniny, vitaminu C a A a také vápníku. Pokud budete pravidelně jíst brokolici, můžete dokonce snížit riziko onemocnění rakoviny. Na základě dostupných výzkumu je totiž možné prokázat, že látky obsažené v brokolici dokážou zabránit růstu rakovinotvorných buněk.

Batáty

Sladké brambory, neboli batáty, nejsou označovány jako nejzdravější druh zeleniny jen tak pro nic za nic. Antioxidanty a látky regulující hladinu cukru v krvi, které jsou v batátech obsažené, pomáhají před onemocněními jako je diabetes nebo rakovina.  

Kurkuma

Jak testy prokázaly, látky v kurkumě obsažené mají protizánětlivé účinky, a dokážou dokonce pomoci při depresích. Zlaté mléko, tedy teplé mléko s trochou kurkumy, napomáhá kromě jiného lepšímu spánku.

Avokádo

Vláknina, foláty a hořčík – to jsou jenom tři ze všech pozitivních látek, které může avokádo nabídnout. Podle výsledků četných výzkumů tuky v avokádu snižují hladinu cholesterolu a zásobují tělo důležitými vitaminy.

Špenát

Vitaminy, které najdete ve špenátu dokážou pozitivně podpořit zdraví našich očí a kostí. Kromě jiného studie prokázaly, že látky obsažené ve špenátu pomohou zabránit růstu nádorů a předcházejí nemocem jako artritida.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8707325/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat