Na večerní chutě lze vyzrát bez hladovění

31.10.2022 | Výživa

Zase jste se v noci nemohli udržet a spořádali všechno, co vám přišlo pod ruku? Mějte příště po ruce bylinky a kartáček na zuby. Chutím předejdete i tak, že nebudete podceňovat vyváženou večeři!

Jsou noční útoky na ledničku či spižírnu vaším zlozvykem? Pak jste si asi dobře vědomi, že se nebezpečně vystavujete riziku tloustnutí. Ovšem pozor, hrozí vám i pálení žáhy, které vašemu klidnému spánku může zatnout tipec, z čehož koukají další problémy. Chcete se naučit pozdnímu labužnictví předcházet? Není to tak těžké, jak to vypadá. Držte se těchto chytrých triků (1) a nezřízené chutě vás nechají na pokoji!

Dopřejte si uspokojující večeři

Vynechávání večeře jen proto, že chcete shodit nějaké to kilo, vám ve finále může všechny dietní snahy jenom sabotovat. No vážně, večer vám možná bude „hej“, ale až přijde čas na spánek, prázdný a kručící žaludek se bude hlasitě dovolávat stravy – a vy ho budete chtít uspokojit. Právě z tohoto důvodu si po setmění vždy vychutnejte vyvážené a výživné jídlo, které vás zasytí.

Zaměstnejte hlavu nějakou aktivitou

Nemůžete přestat přemýšlet o tom pytlíku brambůrek, který máte schovaný na dně šuplíku v kuchyni? A co teprve ta kobliha, co zbyla od snídaně! Potřebujete přijít na jiné myšlenky. Zkuste se začíst do knihy, luštěte křížovku nebo se vrhněte na třídění rodinných fotografií. Všechno, co vás nějak zaměstná, se počítá! A hlavně minimalizuje počet návštěv ve spíži…

Mějte po ruce bylinky

Jsou chvíle, kdy vás něco teplého do žaludku dokáže od mlsání spolehlivě odradit. A naprosto neškodné jsou v tomto případě bylinky. Obsahují totiž minimum kalorií, ale za to vám nabídnou působivé výhody pro zdraví. Pokud navíc trpíte nespavostí, můžete vyřešit dva problémy najednou. Co říkáte na šálek heřmánkového, meduňkového či levandulového čaje?

Důkladně si vyčistěte zuby

Když jde do tuhého, proveďte důkladnou ústní hygienu se všemi náležitostmi, od běžného čištění zubů až po použití mezizubních kartáčků a speciálních nití. Čím větší si s tím dáte práci, tím lépe. Kdo by přece chtěl ten pocit dokonalé čistoty v dutině ústní kazit nějakým jídlem? Uznejte sami, že tohle má logiku.

Zdroj: (1) ww.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4425165/ - celý článek




Celkem 1 komentářů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat