Na kurzy baletu není pozdě ani v dospělosti

Baletní kurzy se nepořádají jenom pro děti, ale i pro dospělé. A je to jen dobře! Pořádně protáhnou ztuhlé tělo, které se celý den hrbí nad počítačem. Navíc se díky nim dá vylepšit paměť i postava.

Jaké by to asi bylo obléct si ty roztomilé baletní boty zvané piškoty a postavit se k tréninkové tyči? Neříkejte, že vás to v životě už párkrát nenapadlo… Existuje způsob, jak to zjistit – přihlaste se do kurzu a vyzkoušejte si to na vlastní kůži. Vždyť dnes je možné úplně všechno!

Když to chceš, tak to rozbal!

Baletní lekce pro dospělé se od kurzů určených pro děti samozřejmě liší. Nekladou si za cíl vychovat profesionální tanečníky, svým zájemcům chtějí spíše představit baletní techniky, které jim mohou vylepšit kondici a ve finále i zdraví. Že máte křivé nohy? Anebo pár kilogramů navíc? Čemu to vadí, na takové věci si tu nikdo nehraje! Co se vlastně stane, když odhodíte stud i předsudky a do tanečního studia opravdu zavítáte?

Protažení s nádechem něžné elegance

„Protože balet zapojuje celé tělo, nesmírně ho posiluje. Během tréninku také vytváří jeho krásné a velmi elegantní držení, které může být úžasným kontrastem k celodennímu hrbení se u počítače nebo mobilního telefonu,“ popisuje německý bývalý profesionální tanečník a ředitel baletní akademie Gregor Thieler (1). Dle jeho názoru i bohaté osobní praxe tento styl tance rovněž zlepšuje rovnováhu, prostorové povědomí, stav kostí a celkovou flexibilitu. Seznam benefitů tím však nekončí, najde se totiž i něco pro unavenou psychiku.

Když stávkuje paměť, chce to plie!

„Balet testuje vaši paměť a je něco jako učení druhého jazyka. Mozku dává opravdu důkladné cvičení, protože si musíte pamatovat všechny pohyby a propojit je s hudbou. To vyžaduje velké soustředění,“ vysvětluje zase australská baletka a instruktorka Luanne Hyson. Oba zmínění profesionálové se shodují v tom, že zatímco na špičkové úrovni je balet velice vyčerpávající, v této poněkud rekreační formě představuje zdravé cvičení celého těla, které navíc báječně spaluje kalorie a pomáhá s útlumem stresu.

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/health/fitness/ballet-adults-health-benefits






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat