Zábavné dětské letní pohybové hry

06.08.2023 | Trénink

Léto je pro děti obdobím volna a nekonečných možností. Je to ideální doba pro podporu venkovních her a pohybových aktivit, které podporují zdravý životní styl a lásku k pohybu. Když slunce jasně svítí a dny se prodlužují, mohou se děti zapojit do různých pohybových her, které je nejen zabaví, ale také jim pomohou rozvíjet důležité fyzické a sociální dovednosti. Jaké hry stojí za to vyzkoušet?

Házení balonků naplněných vodou a hledání pokladu

Překonejte letní horko pomocí házení vodními balonky! Naplňte barevné balonky vodou a vytvořte dvojice dětí. Postaví se naproti sobě do určité vzdálenosti a opatrně si přehazují balonky s vodou sem a tam. S každým úspěšným hodem udělají krok dozadu, čímž se zvýší náročnost hodu. Smích a šplouchání dělají z této hry oblíbenou letní hru! (1)

Proměňte svůj dvorek nebo blízký park v dobrodružnou honbu za pokladem! Vytvořte hledací hru s indiciemi a úkoly, které mají děti splnit, aby se dostaly k pokladu. Ten může vypadat třeba jako box plný sladkostí a jiných pochoutek. Zapojte mezi úkoly i nějaké pohybové aktivity, jako dřepy, hra na honěnou, skákání přes švihadlo apod. (2)

Přetahování lanem a kopání do plechovky

Rozdělte děti do dvou týmů a vyznačte na zemi středovou čáru. Každý tým uchopí konec pevného lana a začnou se přetahovat v opačných směrech. Vyhrává tým, který přetáhne druhý tým přes středovou čáru. Přetahování lanem podporuje týmovou spolupráci, sílu a přátelské soupeření. (3)

Případně můžete vyzkoušet hru na kopnutí do plechovky. V této variaci hry na schovávanou jedno dítě hlídá plechovku, zatímco ostatní se schovávají. Hledač musí najít a označit schovávače, kteří pak jdou do "vězení". Schovávači mohou být osvobozeni, pokud jiný hráč úspěšně kopne do plechovky, aniž by byl chycen. (4)

Bezpečnost především

Používejte opalovací krémy, noste pokrývky hlavy a dělejte přestávky ve stínu, abyste předešli úpalu a nepříjemnému spálení pokožky. Během hry udržujte děti hydratované častými přestávkami na pití. Ideální je pít vodu, ale osvěžit se šťávou taky není špatné. Zajistěte také dohled dospělých, aby bylo zachováno bezpečné prostředí pro hru. V neposlední řadě, oblečte děti do pohodlného oblečení a uzavřené obuvi vhodné pro venkovní aktivity. K dětem se klidně mohou připojit i dospělí a užít si zábavné venkovní hry. (5)

Zdroje: (1-5) www.kidsactivitiesblog.com/86069/summer-games/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat