Poutavé cvičení na venkovních hřištích

08.08.2023 | Trénink

Venkovní hřiště nejsou jen pro děti. Mohou být ideálním prostředím pro dospělé, kteří se snaží dostat do dobré fyzické kondice.  Ať už jste fitness nadšenci, kteří chtějí zpestřit svou rutinu, nebo hledáte zábavný a poutavý způsob cvičení, cvičení na venkovních hřištích pro vás může být to pravé. Jaké jsou výhody tohoto cvičení a jak s ním správně začít?

Proč vyzkoušet cvičení venku?

Jedním z nejlepších benefitů je, že vám toto cvičení umožní nadýchat se čerstvého vzduchu, načerpat vitamín D ze slunce a spojit se s přírodou. Navíc je tato aktivita bezplatná a přístupná všem, takže odpadá potřeba drahého členství v posilovně nebo rozměrného vybavení. (1)

Cvičení na hřišti připomíná spíš zábavu a hru, takže je příjemné a méně monotónní než tradiční cvičení v posilovně. Navíc si můžete vyzkoušet různé cvičební stroje, které jsou rozmanité svojí konstrukcí. Vyzkoušet můžete houpačky, opičí dráhy a skluzavky, které lze kreativně využít pro cvičení. (2)

Jaké cviky vyzkoušet?

Posilujte horní část těla a břišní svaly, například překonáváním opičí dráhy. Zavěste se na jednu hrazdu a přehmatávejte z ruky do ruky na druhou stranu. Několikrát to zopakujte a zkuste se při tom nedotýkat země. Případně využijte skluzavku pro sprinterské intervaly. Vyběhněte nebo vylezte na skluzavku a pak běžte nebo jděte dolů. Opakováním vznikne velmi zábavné kardio. (3)

Použijte stabilní lavičku a vyzkoušejte step-upy. Stoupněte si jednou nohou na lavičku, pak druhou a pak sestupte zpět. Tento cvik je zaměřen na nohy a hýždě. Případně si sedněte si na okraj pevného povrchu a rukama se držte okraje. Spusťte tělo dolů, pokrčte lokty a pak se vraťte zpět nahoru, abyste procvičili tricepsy. (4)

Bezpečnostní tipy pro cvičení na venkovním hřišti

Cvičení na venkovním hřišti může být nesmírně zábavné, je však nutné dbát na dostatečnou bezpečnost. Před cvičením se vždy zahřejte dynamickým protažením. Před použitím se ujistěte, že je vybavení hřiště stabilní a v dobrém stavu. Zaměřte se na dodržování správné techniky při cvičení, abyste předešli zraněním. (5)

Raději se vyhýbejte přeplněným místům. Volte cvičení v době, kdy je na hřišti méně lidí, abyste si zajistili klidný a nerušený trénink. Nezapomeňte si s sebou také vzít láhev s vodou a dostatečně pijte. Vaše tělo vám jistě poděkuje. (6)

Zdroje: (1-5) www.playlsi.com/en/playground-planning-tools/fitness-playground-design/fitness-playground/, (6) Názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat