Přenášení dítěte zlepšuje vytrvalost

Kolikrát za den své dítě zvednete ze země a přenesete ho z bodu A do bodu B? Že se to nedá ani spočítat? Tenhle rodičovský kardio trénink posiluje svaly celého těla a zlepšuje kondici i vytrvalost. Buďte za něj rádi!

Bez ohledu na to, zda máte novorozence, batole nebo malého školkáčka, všechno to běhání okolo malého dítěte vám někdy může připadat jako náročný trénink v posilovně. A nejste sami! Rodiče často vtipkují, že když neustále zvedají, odkládají a přenášejí své ratolesti, tělocvičnu absolutně nepotřebují. Opravdu se právě tímhle může člověk dostat do kondice? Absolutně ano!

Přirozenost s přidanou hodnotou

Otcem tří dětí je i americký specialista fyzioterapie a rehabilitace Jimmy Pajuheshfar, který má na věc jasný názor. „Nošení dětí je trénink pro celé tělo. Běžné rodičovské úkoly, jako je zvedání z postýlky, podlahy či autosedačky, skládání kočárku i přenášení dětí v náručí z místa na místo zapojují hlavní svalové skupiny, proto je lze kvalifikovat jako silové a kardio cvičení,“ domnívá se tento expert, pro kterého je pohyb náplní práce. „Zatímco obyčejné zvedání je založeno na síle, nošení dítěte je zase tréninkem kardiovaskulární vytrvalosti,“ vysvětluje Jimmy Pajuheshfar s tím, že z dlouhodobého hlediska to může výrazně zvýšit výdrž, kondici i celkovou tělesnou sílu. Jak malý drobek roste a stává se těžší a těžší, bývá toto „cvičení“ nejen náročnější, ale i efektivnější. Chcete ho ještě vylepšit?

Rýsování křivek hrou

„Z klasických každodenních rodičovských věcí můžete udělat tréninkovou zábavu. Použijte své dítě jako přídavnou zátěž při činnostech, jako jsou dřepy, výpady a kliky. Důležité je myslet samozřejmě na bezpečnost vás obou. Než si to pořádně osvojíte, začněte pomalejším a plynulým způsobem, počet cviků se dá pozvolna přidávat. Posílíte si tím naprosto celé tělo,“ doporučuje Jimmy Pajuheshfar. Není to báječný nápad?

Zdroj: www.wellandgood.com/summer-athleisure-cotton/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat