Začít den krátkou procházkou je skvělým nakopávačem

19.07.2023 | Trénink

Chůze je neuvěřitelně jednoduché, ale účinné cvičení, které zvládne téměř každý. Nejenže vám pomůže udržet se v dobré fyzické kondici, ale může také pomoci zlepšit vaše duševní zdraví a pohodu. Proč se chůzi věnovat hned po ránu a jaké jsou její výhody?

Benefity chůze

Chůze je skvělý způsob, jak udržet svou hmotnost na zdravé úrovni. Pravidelná chůze pomáhá spalovat kalorie, což následně pomáhá snižovat množství tělesného tuku a formuje tak krásnou postavu. Navíc pomáhá zlepšit kardiovaskulární systém tím, že posiluje srdce a snižuje riziko mrtvice a infarktu. (1)

Mimo jiné pomáhá snižovat hladinu stresu a zlepšuje vaši náladu. Svižná procházka vám pomůže vyčistit mysl a soustředit se na pozitivní věci, místo nepříjemné povinnosti. Chůze posiluje imunitní systém tím, že pomáhá zbavovat tělo toxinů. Navíc pomáhá zvyšovat hladinu energie, což vám umožní efektivněji řešit každodenní úkoly. (2)

Chůze také pomáhá zpomalit nástup onemocnění kostí souvisejících s věkem, jako je artritida a osteoporóza. Přispívá také udržování dobré hustoty kostí. V neposlední řadě posiluje a zpevňuje svaly na nohou, ale i rukou. (3)

Ranní procházky

Ranní procházka může být skvělým způsobem, jak začít den tolik potřebným časem pro sebe. Fyzický pohyb může být povzbuzující a dokonce i zábavný. Může také pomoci snížit stres a pomoci vám uvolnit se. Procházku je možné také spojit třeba s venčením psa. (4)

Ranní pohyb vám pomůže dostat se do pracovního režimu a zvýšit vaši produktivitu během dne. Při procházce se ve vašem těle uvolňují endorfiny, které vám mohou dodat další dávku energie a díky nimž budete bdělejší a soustředěnější. (5)

Hned po ránu můžete také spálit nějaké ty kalorie a udržet se v kondici, i když na cvičení během dne nemáte čas. Pravidelná chůze může také pomoci kontrolovat vaši hmotnost, protože pomáhá regulovat chuť k jídlu a zrychluje metabolismus. (6)

Navíc pomáhá rozproudit krev a může zlepšit zdraví vašeho srdce a napomáhá kvalitnímu spánku. Po procházce se totiž cítíte příjemně unavení a po dlouhém dni rychleji usnete a nebudete se tolik během noci budit. (7)

Zdroje: (1-4) www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/walking-for-good-health, (5-7) /www.irt.org.au/the-good-life/9-health-benefits-of-a-morning-walk/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat