Cvičení podle metody 12-3-30

Cvičení podle metody 12-3-30 je sice původním dílem TikToku, ale zdá se být jiné než všechno ostatní, co na TikToku uvidíte. Tak proč ho nevyzkoušet?

Spíše, než že vás absolutně zničí a dožene do kaluže potu a slz, jako většina trendů, které se staly virálními, je založené čistě na chůzi na běžícím pásu. Zní to snadněji, než to je.

Co je cvičení 12-3-30?

Vytvořila ho hvězda sociálních sítí Lauren Giraldo a má jednoduchá pravidla – nastavte sklon běžeckého pásu na 12 %, nastavte rychlost na 5 km/h, choďte po dobu 30 minut.

Měli byste také začít pětiminutovým zahřátím a pětiminutovým „ochlazením“, obojí bez jakéhokoli sklonu.

Jak je to s bezpečností

Bezpečnost je důvodem, proč asi většině lidí cvičení TikTok tak úplně nesedí, ale jakékoli cvičení, které děláme, je spojeno s určitým rizikem, ale chůze – a to i rychlým tempem – je pro většinu lidí bezpečná a bez větších problémů nebo obav. Chůze do kopce na běžeckém pásu je také mnohem bezpečnější než venku, na nerovném terénu, kdy riskujete, že zakopnete.

Chůze po velmi strmém svahu po dobu 30 minut vyvine velký tlak na spodní část zad. Pokud nemáte pevné držení těla nebo vaše základní svaly nejsou dostatečně silné, aby vás po celou dobu podporovaly, můžete zjistit, že hlavní nápor zaberou vaše spodní část zad, což může vést k problémům a bolesti.

Pro koho je cvičení 12-3-30 dobré a kdo by se mu měl vyhnout?

Cvičení je dobré pro lidi s dobrým fitness základem, kteří se chtějí „vyladit“.  Opatrně by k němu měli naopak přistupovat začátečníci, protože je to určitě výzva a vaše tělo tím může hodně získat. Také ti, kteří již trpí problémy s koleny nebo dolní částí zad, by si cvičení měli dobře rozmyslet.

Zdroj: www.womenshealthmag.com/uk/fitness/a39131278/12-3-30-workout/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat