Jízda na kolečkových bruslích vás dostane do kondice

07.06.2023 | Trénink

Jízda na kolečkových bruslích je skvělý způsob, jak se dostat do kondice a udržet se v ní. Je to zábavná a náročná aktivita, kterou si mohou užít lidé všech věkových kategorií. Nejenže je to zábavná forma cvičení, ale je to také skvělý způsob, jak se socializovat a navázat nová přátelství. Jaké další výhody má tento sport a jak s ním začít?

Jak začít s bruslením

Jízda na kolečkových bruslích je nenáročná aktivita, při které se procvičují svaly nohou, paží, středu těla a zad. Navíc je to skvělý způsob, jak spálit kalorie a zlepšit kardiovaskulární zdraví. Bruslení lze provozovat venku a užívat si čerstvého vzduchu a krásné přírody. Můžete si vybrat z celé řady různých stylů. Rychlobruslení je skvělou volbou pro ty, kteří hledají náročný kardiovaskulární trénink. Zahrnuje rychlé bruslení v přímém směru a je skvělé pro spalování kalorií a rýsování svalů. Umělecké bruslení zahrnuje provádění různých skoků, otoček a obratů. Je to skvělý způsob, jak zlepšit rovnováhu, koordinaci a flexibilitu. Nejčastěji se ale lidé věnují rekreačnímu bruslení, za účelem relaxace a zábavy (1). 

Bez ohledu na to, jaký typ bruslení si vyberete, je důležité používat správné bezpečnostní vybavení. Je důležité nosit helmu, chrániče zápěstí a chrániče kolen a loktů, aby se snížilo riziko zranění. Důležité je také dávat pozor na své okolí a bruslit na vyhrazených místech. Nevybírejte si terén, který není pro bruslení vhodný nebo je příliš hrbolatý (1).

Proč bruslit na kolečkových bruslích

Jízda na kolečkových bruslích je zábavná, zdravá a cenově dostupná aktivita, které se mohou věnovat lidé všech věkových kategorií. Ať už jste začátečník, který se teprve učí bruslit, nebo dlouholetý nadšenec, který si chce zdokonalit své dovednosti, jízda na kolečkových bruslích vám může nabídnout celou řadu fyzických i psychických výhod (2).

Zaprvé, jak už bylo zmíněno, jízda na kolečkových bruslích je skvělý způsob, jak zůstat aktivní a dostat se do kondice. Je to cvičení celého těla, které vám pomůže vybudovat sílu a spálit nadbytečné kalorie. Zadruhé, jízda na kolečkových bruslích může pomoci zlepšit rovnováhu a koordinaci. Při jízdě na kolečkových bruslích se zapojují různé svalové skupiny, které udržují rovnováhu při pohybu. Když budete trénovat a zlepšovat své dovednosti, budete schopni zůstat stát vzpřímeně po delší dobu (2).

V neposlední řadě je jízda na kolečkových bruslích cenově dostupná aktivita. Pár bruslí pořídíte za cenu kolem několika stovek až pár tisíců korun a neplatíte nic ani za vstupné. To znamená, že si můžete užít několik hodin bruslení, aniž byste přišli o peníze (1).

Zdroje: (1) názor autora, (2) www.link.springer.com/article/10.1007/BF00635371






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat