Cviky pro krásné a pevné paže

09.04.2023 | Trénink

Po krásně tvarovaných a pevných pažích touží snad každá žena. Vypadají krásně v každém oblečení a nemusíte se ani bát vynést ven šaty bez ramínek nebo letní top. Každý je krásný takový, jaký je, ale pokud chcete začít pracovat na vašich vysněných pažích, neobejdete se bez cviků určených pro horní polovinu těla. Jaké cviky vybrat a jak je správně provádět, abyste dosáhli kýžených výsledků?

Cviky na ramena

Pevná ramena hrají ve vzhledu paží velkou roli. Cviků, které je možné vyzkoušet je spousta, ale nejprve je potřeba se rozhodnout, jestli chcete cvičit bez zátěže nebo se zátěží. Cviky bez zátěže mohou být sice také účinné, ale při budování svalů je potřeba je vystavit postupné zátěži v podobě zvyšování váhy. (1)

Velmi oblíbeným cvikem je v tomto případě předpažování a upažování s jednoručkami. Při předpažování zvedáte jednoruční činku před sebe s téměř nataženýma rukama. Upažování se provádí naopak tak, že se ruce zvedají vysoko do stran. Pokud máte k dispozici dlouhou posilovací osu, můžete také vyzkoušet zdvih nad hlavu. Osa se umísťuje na hrudník do výšky ramen a zvedá se až úplně nahoru. Jen je potřeba dávat pozor na to, aby se ruce nahoře úplně nepropnuly, nemuselo by to být zrovna příjemné. (2)

Cviky na triceps

I když se to nezdá, tricepsy vzhledově tvoří poměrně velkou část paží, proto je potřeba se na ně zaměřit. Pověstné povolené paže, které se hýbou v pohybu, jsou z části způsobené slabými tricepsy. Jednoduše se tomu dá předejít jejich posilováním. Oblíbeným cvikem na triceps je francouzský tlak v sedu. (1)

Ten se provádí tak, že se vezme jednoruční činka, chytne se oběma rukama, spouští se za hlavou směrem dolů a následně se zdvihá téměř do propnutí nad hlavu. Pokud jste zastánci posilovacích strojů, vyzkoušejte stahování kladky na triceps. Ten se provádí tak, že se lano na kladce stahuje směrem dolů a malíčky se snažíme mířit směrem ven. V každém případě je potřeba správně nastavit hmotnost a nepřehnat to hned ze začátku. (1)

Cviky na biceps

Ve světě fitness snad není nic známějšího a populárnějšího, než cviky na biceps. Snad každý zná bicepsový zdvih s jednoruční činkou. Co už ale každá nepraktikuje, jsou kladivové zdvihy, které cílí na trochu jinou část bicepsu. V podstatě se zápěstí otočí tak, že ruka s činkou míří palcem směrem nahoru a provádí se zdvih. Biceps lze cvičit také s obouruční osou a nakládat si na ni zátěžové kotouče. (3)

Zdroje: (1) Názor autora, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3975911/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32586082/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat