Ploché břicho v každém věku

Touha po plochém břiše není otázkou věku, ale způsob, jak se k tomuto cíli přiblížit ano.

Řekneme vám, v jakém věku byste měly na břiše pracovat a jak.

20 až 30 let

I když se váš metabolismus od doby, kdy jste dospívala, zhoršil asi o 2 procenta, je stále velmi aktivní. Pokud jste například jako dospívající spálila 2 500 kalorií denně, ve svých 20 letech spálíte o 25 až 50 kalorií méně. Z tohoto důvodu mnohé v tomto období přiberou v průměru půl kila. Kromě toho vaše tělo začne produkovat velké množství hormonů, jako třeba estrogen. Díky tomu tělo ukládá více tuku v oblasti boků, zadku a na prsou. Zpracovanými sacharidy bráníte spalování tuku v oblasti břicha. 

Jak získat ploché břicho

Rozlučte se se svými studentskými stravovacími návyky a snažte se udržet hladinu inzulinu na zdravé úrovni snížením příjmu sacharidů. Doporučují se nezpracované sacharidy, jako jsou celozrnné produkty, fazole, ovoce a zelenina. Pokud jde o fitness, je důležité kombinovat kardio trénink s intervalovým a silovým tréninkem, abyste maximalizovala spalování tuků.

30 až 40 let

Mnoho žen má v tomto období děti. Těhotenství může způsobit rozšíření břišních svalů. Normálně se svaly znovu samy stahují asi po osmi týdnech. Díky velkému rozpínání však dochází k přebytečnému tuku, který lze tréninkem a dobře fungujícím metabolismem spálit.

Jak získat ploché břicho

Zbavit se těch otravných kil po dětech vyžaduje dvě věci: Musíte rozpustit tuk, který zakrývá vaše břišní svaly, a musíte posílit své natažené svaly. K tomu se hodí především vysoce intenzivní intervalový trénink (HIIT), při kterém zvýšíte tepovou frekvenci, abyste spalovala kalorie. V kombinaci se silovými cviky je to dokonalé cvičení. Snažte se také dostatečně spát (sedm až osm hodin). Nedostatek spánku totiž vede ke stresu, který následně uvolňuje stresový hormon kortizol a způsobuje ukládání tuku. Pro všechny, kterým se v noci nedostává zaslouženého spánku, doporučujeme odpoledne si zdřímnout. Pouhé dvě hodiny mohou vynahradit špatnou noc.

Od 40 let

Metabolismus a složení těla se s věkem mění. Až dosud byl jeho úkol růst. Ale od 40 let se organismus přizpůsobuje udržení tělesné hmoty. Podle individuální dispozice se metabolismus zpomalí až o 15 procent. Mění se i hormonální rovnováha. Pokles hladiny estrogenu podporuje ukládání tuku v břišní oblasti.

Jak získat ploché břicho

Hormonální rovnováhu bohužel neovlivníte, ale můžete si vytvarovat břicho konkrétními sportovními cviky. Vyhraďte si 30 minut třikrát týdně na intenzivní cvičení s cílenými cviky, které se zaměřují na velké svalové skupiny. Vysoká intenzita, mnoho opakování a krátké přestávky jsou důležité pro udržení tepové frekvence neustále na vysoké úrovni. Také vytrvalostní sporty, jako je běhání, plavání nebo cyklistika, působí proti úbytku svalů, protože pravidelný trénink stimuluje syntézu bílkovin a posiluje svaly. Pomáhá také vysokoproteinová dieta.

Od 50 let

Vlivem menopauzy a s přibývajícím věkem má tělo také nižší bazální metabolismus. To znamená, že se snižuje denní spotřeba energie, která je nezbytná pro udržení životně důležitých tělesných funkcí. Většinu energie spotřebují svaly, které s věkem automaticky hubnou, takže tělo spaluje méně kalorií než dříve a přebytek ukládá do tukové tkáně. A to může vést k většímu pasu.

Jak získat ploché břicho

Kromě dostatku pohybu na čerstvém vzduchu je pro ploché břicho mnohem důležitější vyvážená, zdravá, a pokud možno málo solená strava než upocené sportovní seance. Strava bohatá na vlákninu a bílkoviny pomáhá zbavit se milostných klik na žaludku. Omezte příjem cukru a rychlých sacharidů, abyste udržela stabilní hladinu cukru v krvi, a omezte konzumaci alkoholu. Nakonec pokrmy okořeňte pálivým kořením, jako je chilli, kajenský pepř a podobně, které má také pozitivní vliv na všechny hubnoucí procesy v těle a dbejte na dostatečný příjem vody.

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat