Triky na spalování tuku při chůzi

Pokud jste se rozhodli letos udělat něco pro své zdraví a začít více sportovat, máme pro vás triky, jak toho dosáhnout. Věděli jste, že při chůzi se dá spálit hodně tuku?

Ať už chcete udělat něco pro své zdraví nebo tušíte, že plavková sezona se nezadržitelně blíží, přinášíme tip, jak spálit tuk pohodlně. Nevěříte? I při chůzi lze totiž zhubnout.

Rychlá chůze 

Při procházce byste měli v hlavě slyšet přísný hlas bradavického studenta Percyho Weasleyho: „Neprocházejte se!“. Princip je jednoduchý: Rychlejší tempo chůze vede k vyšší spotřebě kalorií a zároveň k efektivnějšímu spalování tuků. Mimochodem, správného tempa dosáhnete, když si můžete při chůzi pohodlně povídat, aniž byste se zadýchali. 

Využijte časné odpoledne 

Ranní cvičení je nejlepší způsob, jak rychle zhubnout? Ale kdepak! Tělo údajně spaluje nejvíce kalorií v době kolem oběda. Tento efekt lze umocnit krátkou procházkou. Plus: Po obědě krátká procházka podpoří trávení.

Měňte tempo

Rychlá chůze spálí nejvíce tuku – říkáte si možná. Mnohem smysluplnější je však trochu obměnit tempo chůze. A bylo to dokonce vědecky dokázáno: podle studie (1)  časopisu Biology Letters může změna rychlosti chůze vést k 20% nárůstu spotřeby kalorií ve srovnání s konstantním tempem. 

Přidejte různé sklony

Je na cestě nějaká vyhlídka? Nenechte si to ujít! Začlenění chůze do kopce a z kopce do chůze je nejen zábavnější, ale také výzvou pro vaše tělo. Musíte domů po schodech? Výborně! Na výtah zapomeňte.

Choďte po různých površích

Místo pouhé chůze po asfaltu nebo chodníku, přejděte do terénu s trávou, kameny nebo pískem. To je ještě namáhavější a může to pomoci podpořit spalování tuků. A konečně, neustálá změna povrchů je náročnější, a tedy i účinnější.

Obejděte se bez fitness trackerů

Ano, čtete správně. Drobné vychytávky, které nám mají pomoci spálit více tuku, nás mohou spíše negativně ovlivnit. Majitelé takových krokoměrů se příliš soustředí na kroky, místo aby viděli celkový obraz a jednoduše si užili procházku. Schovejte tedy všechny rušivé faktory a snažte se při procházce soustředit sami na sebe a být v souladu s přírodou.

Zdroj: (1) www.royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rsbl.2005.0312, názory autora - zbytek článku






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat