Zábavné hubnutí pro pálení kalorií

Ať už jste gaučový povaleč nebo ne – existují tréninky, které nám vůbec nepřijdou jako sport, a přesto procvičují naše svaly. A my se docela snadno zase dostaneme do kondice. Jak vypadá zábavné hubnutí? 

Rádi byste se dostali do kondice a možná i trochu zhubli, ale na dlouhé cvičení v posilovně se opravdu necítíte? Prozradíme vám, které aktivity jsou opravdu zábavné a zároveň procvičí vaše tělo. Zde je návod, jak se zapotit, aniž byste se do cvičení museli nutit. 

Paddleboarding  

Je to trend vodních sportů par excellence! Na takzvaných stand-up paddlech můžete pádlovat po moři nebo jezerech ve stoje nebo na kolenou a užívat si přírodu. V městských oblastech se paddleboardy používají také na kanálech a řekách a přímo na vodě si je mnohdy můžete i půjčit. Protože nohy jsou v neustálém pohybu a tělo musí být neustále v rovnováze, trénuje se v tomto sportu horní část těla, břicho, nohy a hýždě. Další výhoda: Pokud chodíte pravidelně pádlovat, zlepšujete svůj smysl pro rovnováhu a vlastní držení těla. Určitě si to zamilujete!

Trampolína 

Tato aktivita spálí tolik kalorií, kolik byste jinak získali pouze při běhání nebo kardio tréninku. A nejlepší na tom je, že je to také opravdu zábavné. Po celou dobu budete v pohybu, a navíc posilujete svaly a šlachy. Trampolína je také skvělým způsobem pohybu pro lidi se slabými klouby, protože měkká a pružná podložka je k nim obzvlášť šetrná. Velmi odlišné od například běhání. Pokud nemáte místo nebo peníze na vlastní trampolínu, můžete jednoduše navštívit jumphouse a pár hodin si zaskákat a spálit energii. Náš tip: Neudělejte tu chybu, že půjdete bez sportovního oblečení, protože se určitě zapotíte. 

Zumba 

Tanec je prostě zábava! A můžete to být i opravdová námaha. Nejste fanoušci klasických sportovních kurzů? Pak je možná zumba právě něco pro vás. Při ní se vlníte v rytmu latinskoamerických zvuků a spálíte až 600 kilokalorií za hodinu. Zlepšíte tím i svou fyzickou kondici a naučíte se lepšímu citu pro rytmus. To zní slibně, že? 

Bouldering 

Při boulderingu můžete také spálit kalorie a posílit celé svalstvo. Na rozdíl od lezení nepotřebujete pro začátek žádné složité vybavení. Tento sport je vhodný i pro lidi, kteří se bojí výšek, ale vždy toužili zkusit lezení, protože při něm nelezete výš než 3–4 metry. 

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat