Sportování s partnerem nepřináší jen motivační výhody

Nemáte s vaším protějškem žádný společný koníček? Co třeba sport? Budete se motivovat navzájem a ještě upevníte vztah. A to se vždycky počítá!

150 až 300 minut středně intenzivní sportovní zátěže týdně. Přesně tolik času bychom měli podle odborných autorit, mezi které patří i Světová zdravotnická organizace, věnovat fyzické aktivitě (1). Kdo tohle dobře mířené doporučení ale do puntíku splňuje?

Dnes mi to zase nevyjde!

Únava, nadbytek práce, nepříznivé počasí, náročná péče o domácnost, chybějící hlídání pro děti… Tohle jsou asi největší a nejčastější výmluvy, kterými se snažíme ospravedlnit naše cvičební výpadky. Co mají společného? Všechny v podstatě stojí na nedostatku motivace. Nebo je to vážně tak, že pracovní harmonogram nejde trochu poupravit? A opravdu se ta večeře nemůže uvařit o půl hodiny déle? I prádlo na žehlení by jistě chvíli počkalo, že? Když se nad tím člověk zamyslí, prostor ke sportu se vždycky najde, jen k tomu schází právě ta zmíněná motivace (2). Můžete vám ji ale poskytnout váš partner!

Zlato, jdeme se zapotit

Cvičení v páru poskytuje více výhod, než si možná myslíte (3). Hnací motor v podobě drahé polovičky vás totiž zahálet nenechá. Nejenže si spolu vytvoříte společné cíle, na kterých bude radost pracovat, krásně tu zafunguje i dávka zdravé rivality a konkurenčního boje. A to vás zvedne z gauče! Chcete přece těch pět kilometrů uběhnout alespoň o chlup rychleji, nebo ne? Možná si tak dokážete, že jste zkrátka lepší. Třeba se vám zalíbí, že si vašich kvalit všimne i protějšek a nebude šetřit pochvalami. Buď jak buď, udělat ze sportovní rutiny párovou záležitost se vyplatí. A to i jinak!

Konečně máme čas pro sebe!

Synonymum moderní doby je stresující vytíženost, která nás okrádá o partnerské chvilky trávené jen ve dvou. Proč ale společný čas nenaplnit právě fyzickou aktivitou? Možností méně i více náročných disciplín je mnoho, takže se na té, která bude vyhovovat oběma stranám, jistě domluvíte. Tyto vzácné okamžiky prohloubí vás vztah a přinesou nové zážitky i výzvy. To upevní harmonii, která zase podpoří sexuální touhu (3).

Zdroje: (1) www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/physical-activity, (2) názor autora, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8046495/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat