Efektivní mini cvičení pro maxi úspěch

Kolo běhání, zumba – nebo spíše jóga? Který druh sportu je nejúčinnější? Ve skutečnosti nám prý stačí jen dvě kondiční cvičení, abychom byli fit a zdraví.

Pokud se příliš málo pohybujeme, poškozujeme si masivně své zdraví. Hůře spíme, rychleji stárneme, zpomalujeme si metabolismus a také zhoršujeme výkon mozku. V zásadě je dobrá jakákoli forma fyzické aktivity – to platí i o procházce, úklidu nebo mytí nádobí. Abychom ale zůstali fit a zdraví dlouhodobě a abychom například předcházeli kardiovaskulárním onemocněním, potřebujeme také kardio cvičení a silový trénink. 

Burpees + skákání přes švihadlo: optimální cvičení pro udržitelné zdraví + kondici

Dr. Michael Joyner je americký lékař a fyziolog, který se již řadu let zabývá souvislostí mezi sportem a fyzickou a duševní výkonností. Doporučuje především dva cviky, se kterými zůstaneme fit, zdraví a výkonní: burpees + skákání přes švihadlo.

Oba jsou to absolutní silové cviky, protože trénují naši vytrvalost a zároveň budují svaly. Dr. Joyner v rozhovoru pro „business insider“ zdůrazňuje, jak důležitý je silový trénink – ale jasně doporučuje kombinaci cvičení, která rozpohybují kardiovaskulární systém.

Co je to burpees?

Burpees jsou vlastně něco jako „angličáky“. Nejprve se ze stoje ohněte a položte obě ruce na podlahu. Potom skočte nohama dozadu, dokud nejsou vaše nohy rovné a nedotknete se podlahy. Z kliku nyní opět poskočte nohama dopředu a dostanete se do stoje. Burpees několikrát opakujte. Můžete zvýšit počet opakování od tréninku k tréninku.

Na co si dát pozor při skákání přes švihadlo

Na skákání Dr. Michael Joyner používá lano s přídavnými závažími – zvýšíte tak intenzitu tréninku a maximalizujete pozitivní efekt na vaše zdraví. Měli byste cvičit asi 30 minut. Pro obměnu můžete také skákat na jedné noze nebo zpomalit a opět zvýšit rychlost.

Pro celý trénink je důležité, abyste střídali intenzivní tréninkové dny s těmi spíše klidnými. To dává vašemu tělu, kardiovaskulárnímu systému a svalům čas na regeneraci a optimální práci.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat