Domácí alternativy pro domácí činky

Nač si činky pořizovat a utrácet peníze, když máte okolo sebe tolik možností! Zkuste posilovat s kompotem, lahví vody, moukou nebo pracím práškem. Jde to taky!

Tuhle jste na internetu viděli video, na kterém si jeho autor pochvaluje, že cvičení s činkami mu zpevnilo postavu v rekordně krátkém čase. To si žádá o vyzkoušení! Máte čas, odhodlání, motivaci a v obýváku i nějaký ten volný prostor. Jediné, co chybí, jsou právě ty činky. Ještě dřív, než se vydáte do obchodu se sportovním vybavením, se můžete porozhlédnout doma. A to pozorně! Kde všude se dá nalézt činková náhrada?

Ve spíži se toho najde!

Nikdy nezapomeňte na to, že vaše tělo je jako tělocvična. Tělesná váha může být nápomocná při nekonečné řadě cviků, proto zvláštní vybavení mnohdy není ani potřeba. Chcete-li si cvičení přece jen zpestřit závažím, doporučuji jakoukoli krabici, plechovku či sklenici s hmotností jednoho kilogramu. Takže hurá do spíže pro ten ovocný kompot, mléko, džus nebo nakládané okurky! Že zrovna tohle by se vám při tréninku špatně uchopilo? Nevadí, jsou i jiné možnosti.

Bílé zlo může mít i užitek

Rafinovanému cukru i „obyčejné“ bílé mouce se říká bílé zlo. A důvod je jasný. Jde o potraviny, jejichž častá konzumace nepřináší organismu kdovíjaký užitek, spíše naopak (1). Spojovány jsou s celou řadou zdravotních problémů, ovšem jsou situace, kdy mohou být i ku prospěchu. Jako třeba teď! Balíček s obsahem jednoho či druhého dejte raději do igelitového sáčku, aby se vám prášek v ostrém sportovním tempu nějakým nedopatřením náhodou nerozsypal po podlaze. Ani tohle není to pravé? Pak se vydejte do knihovny.

Kniha nejen ke čtení

Kniha v pevné vazbě, která má 800 až 900 stran, váží okolo jednoho kilogramu. Konečně vám ta encyklopedie, na kterou se celé roky jen práší, k něčemu bude! Mimochodem, sáhnout můžete i po láhvi naplněné vodou. A pokud se cítíte na větší váhu, v koupelně na vás čeká prací prášek či gel. I s ním se pořádně zapotíte!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5174149/, názor autora - zbytek článku






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat