Výhody cvičení ve dvou

18.07.2022 | Trénink

Cvičení ve dvou nejde dohromady s výmluvami. Sebe samu ošidíte, ale říci kamarádce, že se dnes hýbat nechystáte a za dva dny také ne, to už chce větší odvahu.

Pokud víte, že vaše vůle je téměř na bodě mrazu a svá předsevzetí o hubnutí do plavek nebo zpevňování postavy berou vždy za své, jděte do cvičení v páru. Je to totiž dokonalá motivace. Navíc ve chvíli, kdy už máme pocit, že další cvik nezvládneme, dovede nás kámoška vyburcovat k větší výkonnosti. V prvé řadě si za svého tréninkového partnera zvolte osobu, která má cvičení ráda a klade si jasný cíl. Je jedno, jestli je jím sexy figura, rychlejší spalování tuků nebo má jít o součást zdravého životního stylu. Důležité je, abyste se s kamarádkou hnaly vzájemně kupředu i za špatného počasí nebo jiných nepříznivých konstelací.

Cvičte v páru

Existuje nepřeberné množství cviků, při kterých je ideální použít zátěž. A tou může být i vlastní váha nebo váha druhé osoby. Kamarádka vám při cvičení může posloužit jako závaží, díky kterému musíte vyvinout více aktivity, a cviky tak naberou na účinnosti. Partnerovu hmotnost lze využít třeba při párové józe, která je dnes in. Než s párovou jógou začnete, nechte si určitě poradit od odborníka. Veškeré cviky musíte provádět správně, abyste neztratily rovnováhu a ještě si některá z vás dvou neublížila.

Počasí si na vás nepřijde

Abyste se nemohly vymluvit na deštivé počasí, připravte si tzv. mokrou i suchou variantu. Když je hezky, zpříjemněte si den a vyrazte třeba na louku. I tam si můžete dokonale zacvičit ve dvou. Jedna druhé můžete přidržovat nohy při sedu lehu, klikách, případně zkuste zády k sobě dřepovat. Ke společnému cvičení vám dobře poslouží i lavička v parku. Uvolnění endorfinů i relaxaci jistě pocítíte i při běhu lesem. Padají trakaře? Ani to vás nezastaví. Cvičení s kámoškou se může operativně přesunout do posilovny nebo krytého bazénu. A když na to přijde, můžete si přece zacvičit i doma. Tam navíc můžete čas od času kamarádku taktně vyměnit za svého přítele či manžela. Pokud bude svolný, společným cvičením posílíte vztah a zajisté se pobavíte. Pokud máte dítě, nemusíte si zajišťovat hlídání kvůli odchodu do posilovny. Prostě odsunete v obýváku stůl, na zem dáte podložky a rozjedete to.

Ve dvou se to táhne nejlíp

Cvičení o samotě může být fajn, pokud máte dostatek disciplíny a neustupujete od svých vytyčených cílů. S kamarádkou ale můžete zpestřit rutinu a užít si ve dvou záplavu endorfinů. Navíc jedna druhé už nebudete vyčítat, že si na sebe nenajdete čas. Své aktivní dýchánky si už budete předem plánovat.

Běhání – ideální tepovou frekvenci pro spalování tuků máte ve chvíli, kdy jste schopny při běhu mluvit. A uznejte, že je lepší povídat si s kamarádkou než trpět samomluvou. Můžete spolu ale i sprintovat o závod.

Cyklistika – nemusí jít hned o Tour de France. Stačí vyrazit na nejbližší cyklostezku a předem si stanovit, kam až dojedete.

In-line brusle – parádní sportovní aktivita pro kámošky. Vypadají u toho dobře, cítí se u toho dobře a dělají dobře nejen svým stehnům a zadečku.

Squash či tenis – dobrá záminka, proč si koupit kvalitní raketu a sexy outfit. Může to být motivující stejně jako zábava s kamarádkou.

Nordic walking – jestli si myslíte, že je tento sport doménou starších osob na výletě, jste na omylu. Zvláště u těch, které trápí více kilogramů navíc, jde o skvělou metodu hubnutí.

Lezení – na stěnu i na skálu. Obojí vás může chytnout jako už řadu lidí před vámi. Až vylezete na ferratu, poznáte ten pravý zážitek. Jako kdybyste zdolaly Mount Everest.

Akro jóga – v tomto sportu se snoubí jóga, párová akrobacie i thajská masáž. Nejenže její správné provádění vypadá úchvatně, navíc je velmi účinná při posílení celého těla.

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat