Základní pomůcky pro pohodlné cvičení

01.08.2022 | Trénink

V dnešní době je z cvičení především dobrý obchod. Prodávají se tisíce pomůcek, potřeb a nářadí různého druhu. Co z toho ale opravdu potřebujeme?

Pokud jste začátečník, nevíte co přesně pořídit a nechcete utrácet za zbytečnosti, mrkněte na článek.

Podložka

Určitě doporučujeme. Mnozí z vás si řeknou, proč prostě doma nebude stačit obyčejný koberec, ale hned po prvních pár sérií vám dojde, že je to opravdu nezbytnost. Podložka má výborný praktický, cvičební a v neposlední řadě psychologický efekt. Z praktického hlediska poskytuje bezpečný prostor, který neklouže, i když je na něm pot, což je velmi důležité. Navíc při cvičení naboso potřebujete mít jistotu, že podložka nepodklouzne. A i když používáte obuv, pořád potřebujete mít pevný úchop rukama. Dále lze podložku využít pro přeskakování a jiná vymezení prostoru pro cviky. A také je to jakýsi záchytný bod, taková cvičící zóna. A celkově je to plně funkční pomůcka, takže rozhodně ano, pořiďte podložku. Nemusí být super drahá a luxusní, vyrobená ze speciálních materiálů, posvěcená ve svatém chrámu s podpisem a požehnáním které vás bude stát víc než měsíční nájem. Můžete ji sehnat ve vašem lokálním obchodě za pár stovek, postačí a poslouží stejně dobře.

Závaží

Základní závaží, které je možné upnout suchými zipy na zápěstí či kotníky, je jistě velmi užitečná pomůcka. Často se využívá, když potřebujete zkrátit čas workoutu nebo zacílit partie jako spodní břišní svaly, šikmé břišní svaly aj. Pokud to zvládnete, můžete je využít hned ze začátku, jen se prosím ujistěte, že daný cvik máte perfektně odcvičený, co se pozice těla týče. Jinak by vás přidané závaží jen zbytečně rozhodilo. Jakmile však víte, že daný cvik zvládnete perfektně a bez problémů, přidané závaží vám opět nastaví novou výzvu.

Švihadlo

Výborné kardio, pokud se potřebujete rozehřát a nechce se vám skákat, nebo chcete své silové workouty proložit aktivními kardio pauzami. Mnoho z nás má švihadlo zprotivené tělocvikem na základní škole, kdy nám techniku přeskakování nikdo nevysvětlil, přičemž nám ještě dali tu škaredou, starou, hrubou šnůru na dvou dřevěných kolících, která nám rozhodně byla moc dlouhá. Nicméně ne, tohle není to švihadlo, které máme na mysli, nebojte. Dnes už máme na trhu spoustu super věcí a švihadlo vymysleli opravdu hezky. Můžete pořídit i takové, které má v ručkách závaží, a tudíž přidává na intenzitě cvičení. Techniku, jak správně přeskakovat, si však nechte vysvětlit. 

Tohle jsou základní věci, které se vyplatí pořídit. Těmito věcmi pokryjete jak silový, tak kardio trénink. Nejsou to nijak drahé položky, a i kdybyste cvičili jen příležitostně, vždycky se k nim můžete vrátit. Mají výhodu v tom, že je využije jak úplný začátečník, tak pokročilý. Věříme tedy, že tohle se neztratí a bude vám to k užitku.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat