Nový trend cvičení v podobě obyčejného kruhu

Obyčejný kruh, se kterým jsme si hráli jako děti – hula-hup zažívá právě druhou vlnu. Tento „nástroj“ se totiž v poslední době stal věrným společníkem domácího fitness cvičení. Jak s ním zhubnout a který je ten správný?

S úplně obyčejným hula-hup zažijete nejen velkou zábavu, ale je to také ideální náčiní, jak zůstat hravou formou fit a zároveň trénovat břicho a pas.

Cílem cvičení s hula-hup je kroužit s ním na břiše nebo bocích co možná nejdéle. Trénink je možné si ztížit tím, že použijete více různých kruhů na jedno nebo i různá místa na těle. Hula-hup se tak stává skvělou alternativou k normálnímu cvičení ať už doma nebo ve fitku. Navíc si u posilování různých tělesných partií užijete opravdu kopec legrace.

Jak se cvičí s hula-hup

Než ale s tréninkem doma začnete, najděte si vhodné místo a zaujměte správný postoj. Chodidla stojí pevně na zemi, nohy lehce rozkročené. Následně si usadíte kruh na boky a pomocí lehkého pohupování vpravo a vlevo se snažíte kruh udržet v oblasti břicha a boků. Roztažené ruce vám pomohou dodat energii a zabrání, aby kruh spadl.

Jak zhubnout

Hula-hup můžete zařadit do svého běžného tréninku nebo s kruhem cvičit samostatně. Jako u každého jiného cvičení, i hula-hup vám podpoří rychlejší metabolismus. Aktivováním různých skupin svalů a zvýšenou srdeční frekvencí během tréninku funguje hula-hup i jako pomocník na hubnutí a spalování tuků. Abyste opravdu mohli zhubnout, je potřeba trénovat třikrát až čtyřikrát týdně vždy alespoň 20 až 30 minut. A dobré je nezapomínat i na správnou stravu.

Jak vybrat ten správný

Na začátek cvičení s hula-hup vyvstává první otázka – Jak by měl vypadat ten správný kruh? Pro začátečníky se hodí těžké kruhy z umělé hmoty nebo plastu, protože je díky jejich váze mnohem jednodušší je udržet v pohybu. Navíc mají příjemný vedlejší účinek – těžším kruhem dosáhnete vyšší intenzity při tréninku. Trénovaní nebo pokročilí „kroužkaři“ mohou cvičit s lehčímu nebo užšími kruhy s menším průměrem. Ty vyžadují mnohem lepší koordinaci a lepší svalstvo. V současnosti je možné hula-hup sehnat v mnoha barevných provedeních, tvarech, anebo s vychytávkami jako je počítání spálených kalorií.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat