Vánočka na břichu jako dárek pro vás pod stromek

Jak dosáhnout plochého břicha? Důležité je trénovat celé tělo, ale také zaměřit pozornost na břicho samostatně. Správná strava je klíčová, včetně konzumace omega-3 mastných kyselin.

Sezona odhaleného břicha je sice dávno za námi, ale sedět u štedrovečerní večře bez přetékajících faldíků je pinejmenším příjemné. Takže pokud potřebujete v této partii rychlé zlepšení, máme pro vás několik tipů, jak na to.

Jak na ploché břicho?

Poradí vám fitness trenérka a influencerka Caro Günther. Tahle kromě jiného výživová poradkyně je takříkajíc profesionálka a sdílí svůj sportovní život na Instagramu se svými více než 100 000 followery (1). Jak tvrdí, ploché břicho je vždy výsledkem správného smíchání tréninku a stravy. Ale nejen to. Především stres nebo potravinová nesnášenlivost může vašim plánům udělat čáru přes rozpočet. Ploché břicho je tedy určitě víc než jen sklapovačky.

Tipy, jak zhubnout na břiše

Ale jak přesně vypadá plán na ploché břicho? Caro nabízí sedm tipů, které vám pomohou na vaší cestě k vysněnému cíli a dohromady jsou nepřekonatelné (2).

Trénujte celé tělo

Cviky pro zapojení celého těla spalují extrémně mnoho kalorií a posilují různé skupiny svalů zároveň. Cvičte ostřeji a intenzivněji, abyste tělo donutili spálit i ten úplně poslední břišní tuk.

Cviky speciálně na břicho

Kromě procvičování celého těla je stejně důležité trénovat i břicho samostatně. Samozřejmě se břišní svaly zapojují při každém cvičení, ale je potřeba mu věnovat ještě zvláštní pozornost.

Dbejte na správnou stravu

Někdy nejde jen o břišní svaly. Pokud vaše tělo nesnese určité potraviny, můžete trpět nadýmáním a to je někdy velmi nepříjemné. Proto byste se měli nechat u lékaře vyšetřit, zda na nějaké potraviny netrpíte nesnášenlivostí. Podobné účinky mohou mít i nadýmavé potraviny jako zelí nebo sušené potraviny.

Správné zdroje

Důležité je vědět, že ne každý tuk dělá tuk. Především omega-3 mastné kyseliny jsou pro tělo potřebné a pomáhají třeba při boji se stresem. 

Sacharidů se nebraňte

Pokud máte rádi sacharidy, konzumujte je cíleně před a po tréninku. Nejlepší jsou komplexní sacharidy jako třeba ovesné vločky, které vás na dlouho zasytí a stabilizují hladinu cukru v krvi.

Dobře spěte

Pokud nemáte kvalitní spánek, stoupá vás stresový hormon a tím i produkce a uvolňování hormonu kortizolu. A ten zase podporuje chuť k jídlu. Proto by měl být 7 až 8hodinový spánek povinností.

Vsaďte na čerstvé potraviny

Čím čerstvější a nezpracovanější potraviny, tím lepší pro vaše tělo! Nejenom pro váš vzhled (od břicha až po pleť), ale i pro vaše zdraví. Budete mít mnohem více energie a budete spát lépe.

Zdroj: (1) www.instagram.com/caromareike/?hl=cs, (2) claudis-gedankenwelt.de/iss-dich-fit-caro-mareike-guenther-rezension/, www.betterhealth.vic.gov.au






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat