Tělocvična v obýváku vytvořená snadno a rychle

19.08.2023 | Trénink

Toužíte po štíhlé a vypracované postavě, ale nechce se vám utrácet za permanentku do posilovny a vlastně celkově nemáte posilovnu rádi? Pak vězte, že i bez nich můžete svůj byt proměnit v efektivní tělocvičnu, která vám poskytne přesně to, co potřebujete.

Tekuté činky

Posilovat paže nemusí znamenat nakoupit činky (které navíc často končí kdesi na dně skříně). Využít můžete dvě PET lahve o stejném objemu, které naplníte vodou. Ideální jsou ty o objemu 0,5 litru – hodí se i pro začátečníky a dobře padnou do ruky. S postupem času můžete zvyšovat zátěž (plnější lahve, lahve o větším objemu apod.).

Šikovné steppery

Dokonce i v kuchyni najdete příležitost ke cvičení. Vezměte obyčejnou židli a využijte ji jako stepper – prostě na ni střídavě stoupejte jednou a pak druhou nohou. Vaše svaly dostanou pořádně zabrat! Kuchyňský pult pak můžete použít jako oporu při „klicích“.

Balanc v ložnici

Balanční cvičení dokáže dokonale zpevnit celou postavu. Nevlastníte balanční podložku? Nevadí! Jistě máte postel a v ní matraci. Zkuste na ní stát například střídavě na jedné noze – uvidíte, kolik svalů budete muset zatnout, abyste udrželi rovnováhu.

Zesílené povinnosti

Čeká vás víkendový úklid? Už ten sám o sobě se často rovná pořádnému sportovnímu výkonu, ovšem můžete si ho ještě zintenzivnit. Jak? Najděte pohodlný sportovní batůžek a přidejte si do něho pár kilo nějaké zátěže (lahev s vodou apod.). Uvidíte, o kolik energie navíc budete muset vydat při obyčejném luxování! Jen to zpočátku s onou zátěží nepřehánějte, raději si přidávejte postupně.

Stoupající pomocník

Máte doma schody? Pak žádnou posilovnu nepotřebujete! Chůze či běh do schodů je totiž jedním z nejlepších způsobů, jak si dát pořádně do těla a spálit kalorie. Jen pamatujte, že na prvním místě by měla být bezpečnost – takže schody vybavte protiskluzovými prvky nebo si nazujte pořádné sportovní boty.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat