Trénink břicha podle typu postavy

Ploché břicho je snem každé ženy. Bohužel, pouhou dietou se k němu nedá dopracovat. Cvičení, cvičení a zase jenom cvičení. Žádné úlevy se nekonají. Trénujete ale správně podle typu svojí postavy?

Kdo by to neznal? Pro viditelný úspěch je důležitá především výdrž. Břišní svalstvo patří ke svalům, které se rychle vypracují, ale také odbourají, pokud je začnete zanedbávat. Obecně platí, že když se nešetříte a trénujete pravidelně, tak se svaly plně vytvoří přibližně po dvanácti týdnech intenzivní zátěže. A s tím přichází i jiné výhody.

Ploché a svalnaté břicho jako symbol krásy

Silné břišní svalstvo společně se sedacím svalstvem narovnává pánev a zabraňuje chybám v držení těla. (Při slabě vyvinutých břišních svalech dochází častěji k natažení svalů a bolestem zad.) Věc je tedy jasná.

Víte, že chcete na své postavě zapracovat – a vrháte se do cvičení. Máte ale tušení, že si můžete hodně věcí ulehčit? Dost totiž záleží na stavbě kostí a rozložení tuku ve vašem těle. Jedná se sice o dědičnou záležitost, ale když přihlédnete ke svojí postavě a jejímu typu, bude se vám cvičit lépe. Takže do jaké skupiny patříte?

Je už něco vidět?

Snažíte se dostatečně? Existuje fígl, kterým to zjistíte. Postavte se rovně, lehce upažte, dlaně sevřete v pěst a současně silně napněte břišní svaly. Přitom přitiskněte horní části paží těsně k tělu. Svaly lehce vystoupí.

Atletický typ

Úzké boky, široká ramena, dlouhá horní část těla. Svalnatá stavba těla, málo tuku. Obvykle svalovina rychle přibývá. Pro tento typ osob je vhodný 3x týdně vytrvalostní sport a 2x týdně gymnastika. Břicho není nutné procvičovat denně. Udává se, že obvykle stačí 2-3krát týdně, a to vždy tak 10 minut.

Leptosomní typ

Tenké končetiny s jemnými klouby. Málo tělesného tuku, ale také málo svaloviny (svaly se hůře budují). Těmto lidem odborníci doporučují cíleně procvičovat problémové partie včetně břicha 3x týdně. Osvojte si pár cviků (například od některého z trenérů, kteří na internetu prezentuje svoje fitness programy), ať vás lekce víc baví a jsou pestřejší.

Pyknický typ

Široká, silná stavba kostí, více tělesného tuku, který rychleji přibývá. Pomalé tvoření svalů. Důležitý je častý trénink jednotlivých svalových partií, břicho by se mělo procvičovat denně. Jestli vám chybí, aby vás někdo motivoval, zkuste si zacvičit podle Jillian Michaels a jejího programu na břicho. Six Week Six-Pack je dvoulevelový 30minutový trénink, který vám dá zabrat. Ale ten skvělý pocit u bazénu…

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat