Proměňte sen o plochém bříšku v realitu

03.10.2023 | Trénink

Pevné, ploché bříško s jemně se rýsujícími svaly… Sen mnoha žen i dívek (o mužích nemluvě). Jak proměnit fantazii v realitu?

Zapomeňte na kardio, posilujte!

Pro vypracované bříško vám jen dieta a cvičení nepomůže. Musíte začít posilovat! A klidně stačí pěkně postaru – tradiční sedy-lehy nebo sklapovačky (1).

Dopřejte si kvalitní bílkoviny

Proteiny jsou při stavbě svalů nezbytné, navíc je prokázáno, že vyvážená strava s obsahem kvalitních bílkovin napomáhá štíhlé postavě (2).

Uberte na kaloriích

Tento bod souvisí s předchozím. I když přidáte do stravy sebelepší bílkoviny, ale neuberete například na sladkostech nebo naopak některých slaných dobrotách (chipsy a spol.), s plochým bříškem se rozlučte. V žádném případě nesmíte hladovět, ale přemýšlejte o tom, co jíte (3).

Zklidněte se

A to obrazně i doslova. Na formování postavy mají velký vliv i hormony. A aby náš organismus zaplavily ty „hodné“, nikoli ty „zlé“, měli byste si dopřávat doporučené množství spánku (7 až 9 hodin) a vyhýbat se stresu (případně byste se měli naučit, jak ho zvládat) (4).

Zdroj: (1) www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/in-depth/core-strength/art-20546851, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/protein/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8017325/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6267703/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat