Prostreno.cz

Kreativní využití pečicího papíru

Chystáte doma velké malování? Anebo vás čeká hora prádla na žehlení? Usnadněte si práci pomocí pečicího papíru. Ale ať vám kousek zbyde ještě do kuchyňských zásuvek!

Větší či menší role pečícího papíru se najde skoro v každé domácnosti. Vážně tohoto šikovného pomocníka ale používáte jenom při přípravě jídel a všemožných dezertů? To je škoda. Můžete mu přece dát další důležité úkoly. Jeho potenciál se ukrývá i tady!

Žehlení bez skvrn i záhybů

Člověk se při žehlení u televize trochu zapomene a hned je oheň na střeše, respektive flek na oblečení. Nebo ještě hůř – spálenina! To se ale nestane, pokud si k ruce vezmete jinak zvaný pergamenový papír. „Jeho hladký povrch zajišťuje rovnoměrné rozložení tepla, což celý proces výrazně usnadňuje a zabraňuje vzniku záhybů. Navíc předchází přenosu nečistot, které mohou na žehličce ulpívat,“ popisuje své osobní pozitivní zkušenosti americká influencerka Nicole Jaques. Podle ní tenhle zlepšovák báječně funguje na všechny materiály, a to včetně drahého a luxusního hedvábí.

Čisté police a zásuvky

Ať už v nich jsou uskladněné příbory, vařečky nebo dobroty pro děti, vždycky to nadělá hodně nepořádku. Úložné prostory bez drobků, skvrn a nečistot zachová zmíněná pomůcka. Vyměňovat se dá v případě potřeby kdykoli a nový kus díru do finančního rozpočtu neudělá.

Méně úklidu po malování

Příprava těch oblastí, které plánujete malovat, je klíčem k úspoře času a dosažení bezchybných výsledků. Pokud rozhodně nechcete stříkat barvy na rámy dveří nebo soklové lišty, řešením je papírová ochrana. Flexibilita tohoto šustivého spojence umožňuje snadné tvarování a hladká textura zabraňuje prosáknutí kapek. Mimochodem, pečicí papír ochrání před kreativním řáděním vašich potomků i váš jídelní stůl. Co si budeme povídat, odškrabovat z něj zaschlé lepidlo a pozůstatky voskovek není ta nejlepší náplň volného večera. Jsou přece i mnohem hezčí povinnosti!

Zdroj: www.consumerreports.org/home-garden/creative-ways-to-use-parchment-paper-a5615101079/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat