Prostreno.cz

Sypaný čaj překvapivě ochutí maso i rýži

Kdo říká, že se čaj musí jenom pít! Nedržte se při zemi a udělejte si z něj marinádu na maso nebo ho použijte do dortové polevy. Nahradit jím můžete dokonce i vývar!

Kvalitní čaj je skvělým doplňkem téměř ke všem pečeným dezertům. Co kdybyste s ním ale byli trochu kreativnější? Vždyť nabízí báječnou chuť a zdravou nutriční hodnotu, kterou by byla škoda nepřenést i do jídel. Pojďte si s ním zkusit pořádně zavařit, jeho všestranné využití si zamilujete na první ochutnání!

Tajná ingredience sladkého pečiva

Zkuste své tradiční recepty na domácí sušenky i jiné dobroty oživit práškem matcha nebo jemně rozemletými lístky sypaného čaje přidanými do těsta. Sáhnout se dá po levandulovém, skořicovém, rybízovém, mátovém, ibiškovém, heřmánkovém i rakytníkovém. Nebojte se experimentovat a objevovat nové kombinace, které mlsným strávníkům nedají spát.

Barevná poleva, co uchvátí

U pečení ještě chvíli zůstaneme, přichází totiž na řadu polevy, bez kterých se to mnohdy neobejde. Nechcete sázet na potravinářská barviva nabitá umělými přísadami s nechvalně známou pověstí? Zdravější alternativou může být čajový prášek dle vašeho výběru. Vylouhujte ho v rozpuštěném másle a nechte směs lehce vychladnout. A teď pozor, jde se dělat hlavní chod!

Tak trochu jiná rýže

Rýže, pohanka či quinoa – bežně tohle vaříte ve vývaru, protože to přední světoví kuchaři doporučují? Nic proti němu, ale zajímavou chuťovou nuanci a aromatický rozměr dodává obilovinám i slabý čaj, což si přímo říká o vyzkoušení. Tato náhrada je parádní alternativou pro ty, kteří chtějí v zájmu lepší kondice omezit příjem soli nebo hledají nové cesty k obohacení svých pokrmů. Na závěr se sluší dodat, že sypaným čajem lze ochutit také maso. S jeho pomocí vyrobíte i lahodnou marinádu – stačí druh s výraznějším profilem vmíchat do oleje. Teď už je to jen na vaší fantazii…

Zdroje: www.bonappetit.com/test-kitchen/how-to/article/how-to-cook-with-tea, www.ingenuiteaandspice.com/blogs/ingenuitea-blog/baking-with-loose-leaf-tea





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat