Prostreno.cz

Zázračné ingredience pro zahuštění vlasů

Pokud vaše vlasy nejsou tak husté, jak byste chtěli a potřebovali, zkuste sílu biotinu a kyseliny hyaluronové. Že jsou to látky potřebné pro dokonalou pleť? To ano, ale koruně krásy mají také co nabídnout!

Jsou vaše vlasy jen těžko upravitelné? Náchylné k vypadávání? Nebo mastné prakticky hned, jak je umyjete? To jsou jen některé ukázkové potíže spojované s řídnoucí hřívou a naprostým nedostatkem objemu.

Genetické dědictví, se kterým nikdo nic nezmůže?

Někdo má kadeře husté až hanba, jiný si při dělání culíku vystačí s tou nejmenší gumičkou. Příroda vážně nenaděluje všem stejně – bohužel. To, kolik vlasových folikulů máme na pokožce hlavy, stejně jako jejich tloušťku a tvar, má do značné míry pod palcem genetika (1). Není v tom ale sama, neboť řídkým vlasům pomáhá i těhotenství, bakteriální infekce, kožní onemocnění, problém se štítnou žlázou, časté barvení a chronický stres (2). Znáte zázračné prostředky k jejich zahuštění? Jsou hned dvě a pochlubit se mohou těmi nejlepšími výsledky.

Zachránce zvaný biotin

Vitamin B7 neboli biotin se podílí na správném fungování nervové soustavy, ale známý je i svou schopností podporovat sílu, objem a růst vlasů. Jeho úžasný potenciál potvrdila studie (3) z roku 2012, která prokázala, že užívání doplňků stravy s jeho obsahem přináší viditelné výsledky po méně než šesti měsících. Pokud se chcete raději spolehnout na potravinové zdroje, tuto živinu naleznete v kvasnicích, játrech, hovězím mase, houbách, vaječných žloutcích, luštěninách, tučných rybách, semínkách a obilovinách.

Kyselina hyaluronová nejen na vrásky

Tuto kyselinu si klasicky dáváme do souvislosti s mladistvou pokožkou, ovšem hrdinou je i pro korunu krásy. Nejenže zachovává hydrataci, revitalizuje také vlasové folikuly a přispívá k viditelně plnějšímu a hustšímu vzhledu hřívy (4). To je ale překvapení, že?

Zdroje: (1) www.medlineplus.gov/genetics/understanding/traits/hairtexture/#:~:text=Genetic%20factors%20appear%20to%20play,people%20of%20different%20ethnic%20backgrounds, (2) www.health.com/thin-hair-7814811, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3509882/, (4)www.mdpi.com/2310-2861/7/1/15






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat