Prostreno.cz

Mleté maso s pórkem

Úprava mletého masa je jednoduchá a hravě si s ní poradí i naprostý začátečník . Je základem nespočtu populárních pokrmů z celého světa.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 852 kJ / 203 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy3g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 ks menší pórek - s kouskem zelené části
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 350 ml masového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 4 snítky nakrájené , čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na menší proužky a jemně ji orestujte ve větší pánvi na lžíci oleje .
  2. Přidejte mleté maso a míchejte,aby se maso neslepilo.
  3. Přisypte na tenké plátky nakrájený pórek a opékejte za stálého míchání 2-3 minuty.
  4. Maso zalijte vývarem a duste zvolna 30- 35 minut .
  5. Maso podle chuti osolte , opepřete a přidejte petrželku .
  6. K masu přidejte smetanu a duste ještě 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,40g
  • Sacharidy:

    75,60g
    • Cukry:

      12,34g
  • Tuky:

    172,30g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 203 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Mleté maso s pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat