Je na čase obrátit život vzhůru nohama

Problémy jsou výzvy, které nám pomáhají růst. A některé víc než jiné: totiž signály, že jsme na špatné cestě životem! Kdy je na čase se nad svým životem zamyslet?

Samozřejmě, že všichni máme různé problémy. Mnohé z nich nás primárně vyzývají k jejich řešení. Například hádka se sestrou, krátkodobá porucha spánku nebo nedostatek financí na účtu. Takovými problémy se zabýváme a řešíme je. Jsou ale i problémy, jejichž kořeny sahají hlouběji a které nám ukazují, že něco zásadního v našem životě není v pořádku. 

Vaše závist zatěžuje vás a vaše vztahy

Závidět kamarádce, protože si za peníze svých rodičů může dovolit všechno, co chce, nebo sledovat travel bloggerku a snít o tom, že si s ní jednoho dne vyměníte život – naprosto v pořádku! Zdravá dávka závisti nám pomáhá zjistit, co je pro nás důležité a čeho chceme dosáhnout.

Pokud to však dospěje do bodu, kdy svoji kamarádku začnete upřímně nenávidět nebo bloggerce přejete něco opravdu špatného, ​​je závist především signálem, že jste hluboce nespokojeni se svým životem – a nejlepší to otočit.

Je pro vás obtížné se rozhodovat

Vášeň a emoce jsou naším nejdůležitějším kompasem – pokud je postrádáme, nevíme, co chceme, co potřebujeme, na co se cítíme. I malá rozhodnutí v běžném životě jsou pro nás těžká – nebo je nám to úplně jedno. Pokud naše ochota k rozhodování, tedy vášeň, tímto způsobem znatelně klesá, je to často známka toho, že náš život pro nás obecně znamená méně, než co býval. A to může být jen proto, že je něco zásadně špatně – protože jestli existuje jedna věc, kterou bychom měli vždy milovat z celého srdce, pak je to rozhodně náš život.

Nemůžete dostat svůj chaos pod kontrolu

Jistě, existují pořádní a méně pořádní lidé – ale v zásadě platí to, že stav našeho domova odráží stav naší duše. Každý, kdo si zaneřádí vlastní prostor, to obvykle dělá proto, že mu chybí motivace dělat i malé věci, jako je ukládání oblečení do skříně nebo vysávání – a nedostatek nebo ztráta motivace je vážným varovným signálem! Motivace je totiž naším přirozeným mentálním motorem, který nás pohání a udržuje při životě – a když slábne, evidentně jí chybí palivo: chuť do života!

Nikdo nechápe, co vás vlastně stresuje

Jste neustále ve stresu, ale když se to snažíte vysvětlit někomu, komu důvěřujete, jen se na vás nechápavě dívá? Může to být tak, že stres je převážně ve vaší hlavě a vy už si prostě s ničím nevíte rady. Nestresujte se: Jediné, co pomáhá, je zastavit se, dát si pauzu a přeorientovat se. Není to snadné, ale bude to stát za to! 

Váš strach vám brání zkoušet nové věci

Každý se něčeho bojí. Od ztráty někoho blízkého, přes klauny až po dlouhé a kruté zimy. Ale zatímco nám takové obavy ukazují, co je pro nás důležité, nebo nás motivují k rozvoji strategií, které nás chrání, mnohem problematičtější strach nám brání zkoušet nové věci, poučit se z vlastních neúspěchů a dále se v životě rozvíjet. Když si všimneme, že nás takový strach paralyzuje, pomůže jen jedna věc: bouchnout!

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat