Udržte si i ve špatném počasí motivaci ke cvičení

11.10.2023 | Psychika

Když se počasí zhorší, může být obtížné udržet si cvičební režim. Déšť, sníh, extrémní horko, nebo dokonce jen zamračená obloha mohou způsobit, že se cvičení venku zdá méně lákavé. Udržet si své fitness cíle je však stále možné díky správné motivaci a strategiím. Jak správně na to?

Stanovte si konkrétní cíle a motivujte se

Jasné a dosažitelné fitness cíle mohou být silným motivačním faktorem bez ohledu na počasí. Ať už jde o uběhnutí určité vzdálenosti, zlepšení síly nebo práci na flexibilitě, mít cíl pro své cvičení vás může udržet soustředěné a motivované. (1)

Investice do tréninkového vybavení vhodného do každého počasí může mít pro vás velký význam. Nepromokavé oblečení, tkaniny odvádějící vlhkost a vhodná obuv vám pomohou zůstat v pohodlí a suchu během tréninku v dešti nebo sněhu. Špatné počasí může být skvělou příležitostí ke zpestření cvičební rutiny. Když počasí nepřeje venkovnímu cvičení, vyzkoušejte indoorové aktivity, jako je posilovna, nebo cvičení s vlastí vahou. (2)

Pokud cvičíte doma, ujistěte se, že je váš cvičební prostor pohodlný a příjemný. Uspořádejte si vybavení, otevřete okna, abyste se dostali na čerstvý vzduch, nebo si cvičební prostor doplňte motivačními plakáty. (3)

Přizvěte si kamaráda nebo člena rodiny, který vám pomůže se motivovat. Vědomí, že na vás někdo spoléhá, může být další motivací k tomu, abyste se si zacvičili bez ohledu na počasí. Navíc to může být i zábava. (4)

Odměňte se

Nastavte si systém odměn, abyste mohli oslavovat své drobné cvičební úspěchy. Vědomí, že na vás po náročném tréninku čeká nějaká dobrota, může být silnou motivací. Mějte vždy záložní plán pro trénink uvnitř nebo buďte připraveni upravit svůj rozvrh tak, abyste našli vhodné počasí. (5)  

Každý den věnujte několik okamžiků vizualizaci svých fitness cílů a toho, jak se budete cítit, až jich dosáhnete. Tato mentální představa může zvýšit vaši motivaci a pomoci vám překonat nechuť ke cvičení. Veďte si tréninkový deník nebo používejte fitness aplikaci ke sledování svých pokroků. Vidět, jak daleko jste se dostali a jakých zlepšení jste dosáhli, může být neuvěřitelně motivující. (6)

Udržujte si pozitivní myšlení a připomínejte si, proč vlastně cvičíte. Nezapomeňte, že to, že čelíte nepříznivému počasí je důkazem vašeho odhodlání a oddanosti vašemu zdraví a pohodě. (7)

Zdroje: (1-6) www.wellnessandpurpose.com/overcoming-exercise-gloom-finding-motivation-in-bad-weather-ugly-surroundings/, (7) Názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat