Pohodlné legíny jako základ fitness šatníku

28.07.2023 | Psychika

Když přemýšlíte, co si vzít na sebe na příští trénink, je důležité myslet nejen na to, co je pohodlné a praktické, ale také na to, co je módní a slušivé. Legíny jsou pro mnoho cvičenců základem šatníku a výběr správného páru může mít zásadní vliv na to, abyste během cvičení zůstali v pohodlí. Jak vybrat ty správné?

Na co se zaměřit?

V první řadě by měla být tkanina vašich legín pohodlná a prodyšná. Hledejte materiál, který umožňuje proudění vzduchu a zároveň je dostatečně pružný pro široký rozsah pohybu při cvičení. Vhodnou volbou je bavlna, syntetické směsi a materiály odvádějící vlhkost. Pro pohodlné cvičení je zásadní i střih legín. Nechcete, aby byly příliš volné, protože by vám neposkytovaly potřebnou oporu, a naopak. Hledejte legíny, které zůstanou na svém místě, aniž by se zařezávaly. (1)

Důležité je vybrat si legíny, jejichž délka je vhodná pro váš typ postavy. Délka by měla být dostatečně dlouhá, aby zakryla vaše nohy, aniž by se shrnovala nebo vyhrnovala. K dispozici je celá řada barev, takže si můžete vybrat ty, které se hodí k vašemu oblečení na cvičení a ladí s vaším osobním stylem. (2)

Má hezký outfit vliv na sportovní výkon?

Díky hezkému cvičebnímu úboru se budete cítit sebevědoměji a motivovaně. Někomu se zdá hloupé zabývat se během cvičení svým oblečením, nicméně může mít silný vliv na vaše myšlení. Dobrý pocit z toho, jak vypadáte, vám pomůže zbavit se pochybností o sobě samých a pomůže vám více se soustředit na trénink. (3)

Když budete ve svém oblečení vypadat dobře a budete se v něm cítit dobře, je pravděpodobnější, že se na další trénink budete těšit. Investice do správného fitness oblečení vám také pomůže motivovat vás k aktivitě i ve dnech, kdy se necítíte moc motivovaní. (4)

Příliš pytlovité nebo špatně padnoucí oblečení může při některých cvicích také rozptylovat a může být dokonce nebezpečné. Ujistěte se také, že máte správnou obuv. V neposlední řadě vám hezké oblečení dodá další motivaci, která vás povzbudí k tomu, abyste pokračovali a dosáhli svých cílů. Nebojte se tedy obléknout si módní fitness oblečení a udělat v posilovně dojem. Budete mít při cvičení radost a budete se lépe soustředit na trénink. (5)

Zdroje: (1-5) www.blog.joinfightcamp.com/boxing-equipment/what-you-wear-during-a-workout-matters-more-than-you-think/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat