Udělejte si pohodové domácí wellness

Rádi byste pro sebe udělali něco dobrého a pořádně si odpočinuli? Relaxace je možná i mezi vlastními čtyřmi stěnami. Udělejte si pleťovou masku a dopřejte si wellness doma!

Zvláště když máme hodně práce, relaxace a starost o sebe sama občas selhává. Chcete-li situaci napravit, udělejte si wellness doma – se vším všudy! 

Cvičení jógy

Pokud trávíte hodně času sezením a málo se hýbete, jóga je ideální pro uvolnění napětí a protažení celého těla. Jógu může cvičit každý, jelikož cvičení lze individuálně přizpůsobit fyzické kondici. Jen poslouchejte své tělo a protahujte se jen tak daleko, jak je vám to příjemné – může to trochu bolet, ale nepřehánějte to. 

Pravidelným cvičením jógy bude vaše tělo pružnější, zlepší se držení těla a předejdete bolestem. Budete uvolněnější a klidnější. Jóga vám navíc může zajistit lepší spánek. 

Vytvořte si vlastní peeling

Chtěli byste udělat něco dobrého pro svou pleť? Pak ji vyčistěte peelingem! Zároveň zbavíte pokožku starých kožních buněk a stimulujete krevní oběh. Další pozitivní efekt peelingu: Pleť je pak obzvláště vnímavá k pečujícím produktům, takže pleťová maska ​​nebo pečující krém se obzvlášť vyplatí – to je ideální způsob, jak završit wellness program doma.

Pokud si peeling vyrábíte sami, použijte místo hrubé mořské soli krystalový cukr. Míchejte například bílý cukr s olivovým olejem, dokud nezískáte hustou hmotu, kterou vmasírujete na pokožku obličeje. V případě potřeby můžete přidat i pár kapek esenciálního oleje, jako je limetkový nebo levandulový olej.

Vyrobte si pleťové masky

Pleťová maska ​​k domácím lázním prostě patří. Nemusíte ji ale kupovat, snadno si je vyrobíte sami. Výhodou výroby vlastních pleťových masek je, že znáte ingredience, takže se obejdete bez konzervantů, které se často vyskytují v maskách z obchodu.

Před nanesením masky se ujistěte, že máte obličej dobře vyčištěný, aby maska ​​mohla naplno působit. Na normální pleť pomůže okurka a rajčata, na suchou pokožku například avokádo.

Udělejte si vlasovou kúru

Relaxujte doma s vlasovou kúrou a péčí o vlasy až po konečky. Jednoduše použijte kokosový olej a citronovou šťávu – olej pečuje a citronová šťáva dodává hedvábný lesk.

Koupání a kontrastní sprchy

Teplá koupel uvolňuje napjaté svaly a otevírá póry pokožky, což umožňuje pečujícím přípravkům lépe působit. Aby byl relax doma dokonalý, přidejte do vody přísadu do koupele dle vlastního výběru. V závislosti na vůni nebo přísadách mají stimulační, relaxační nebo extra vyživující účinek. Nastavte si náladu svíčkami, přečtěte si knihu nebo poslouchejte tichou hudbu – dělejte věci, které vám pomohou relaxovat a které vás baví.

Neradi se koupete nebo nemáte doma vanu? Pak využijte lázeň s kontrastními sprchami. Ty stimulují krevní oběh a zároveň posilují imunitní systém. 

Rozmazlovací program pro nohy

Pro dokonalý beauty den doma dopřejte také svým nohám extra péči! Koupele nohou jsou nejen relaxační, ale vlivem chladu či tepla působí na celé tělo. 

Účinek můžete zesílit vhodnými přísadami. Ty ale nemusíte nutně kupovat, protože například jedlá soda ve vodě zjemní pokožku nebo tvarohové mýdlo změkčí mozoly, abyste je poté snáze odstranili. Pár kousků zázvoru jako přísada do koupele stimuluje krevní oběh a zajišťuje příjemně teplé nohy. 

Masírujte se

Na masáž nepotřebujete vždy druhého člověka, protože se můžete masírovat i sami. Důkladně si masírujte chodidla nebo si masírujte nejprve jednu a pak druhou ruku. Trpíte napětím v oblasti krku a ramen? Poté uvolněte šíjové svaly tak, že nejprve palcem, ukazováčkem a prostředníčkem hnětete svaly na pravé a poté na levé straně krouživými pohyby od zadní části hlavy k ramenním svalům.

Krása zevnitř

Poskytněte svému tělu makro a mikroživiny i zevnitř. Nezbytné jsou zdravé tuky, sacharidy a bílkoviny. Dostatečný příjem je důležitý, aby se zabránilo poškození buněk a tím předčasnému stárnutí pokožky. Batáty, mrkev, paprika a brokolice dodají tělu dostatek beta-karotenu, který dokáže chránit buňky před volnými radikály.

Podmáslí dodává tělu vápník a vitamin B12 – obě důležité živiny pro krásnou, zářící pleť. Stejně dobré pro mladou pleť jsou borůvky a maliny! Vitamin C obsažený v bobulích zvyšuje produkci kolagenu a tlumí pokožku zevnitř. A co takhle vylouhovaná voda? Jednoduše přidejte nějaké bobule do láhve vody a vychutnejte si ji po celý den.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat